Založ si blog

Kauza: Bonaparte

Motto: Padni komu padni.

Protesty pred obytným komplexom Bonaparte poskytli mediálnym hyenám dostatok potravy. A ešte niekoľko dní poskytovať budú. Nič podstatné sa voči nim namietať nedá, právo na protest máme a ak protest neodporuje duchu zákona, tak nech si protestuje kto chce proti čomu chce. Drobná výhrada: je to o Kaliňákovi a nie je to pred jeho bytom. Druhá drobná výhrada: je to morálny apel na predsedu vlády, že býva v byte postavenom ÚDAJNE za peniaze z daňových podvodov. No je to zároveň rovnaký morálny apel i na zvyšných obyvateľov Bonaparte – veď aj ich sa predsa týka morálka, ktorá je vecou spoločenskej dohody, ako tvrdí klasička. Týka sa požiadavka na vysťahovanie aj ich?

Odpusťme organizátorom drobné logické lapsusy a skúsme doviesť vec do dôsledkov. Organizátor protestu pán poslanec Igor Matovič je rovnako ako pán Bašternák vyšetrovaný za ekonomický delikt. Rovnako ako pán Bašternák zatiaľ nebol obžalovaný. Rovnako ako u pána Bašternáka sa dá predpokladať, že svoje bývanie si zadovážil za peniaze, ktoré ÚDAJNE nemusia byť úplne čisté. Prečo majú občania zábrany usporiadať protest pred bydliskom pána Matoviča? Prečo by ho nemohli požiadať o vysťahovanie? Ak by mal niekto vážny záujem, tak z verejne prístupných zdrojov sa dozvie dve adresy pána poslanca Matoviča, na ktorých by sa podobné podujatie mohlo uskutočniť: Čajkovského 30 a Študentská 2, obe v Trnave. Nie sú ďaleko od seba, po Študentskej sa dá krásne v sprievode za zvuku rapkáčov a iných fanúšikovských nástrojov prepochodovať na Čajkovského. A aj miesta pre červenokartárov je tam dostatok,  počet účastníkov nemusí byť limitovaný nejakými smiešnymi štyrmi tisíckami.

Vyskytuje sa tu však jedna chybička… Je otázne, či sa dá nájsť človek dostatočne drzý, otrlý, vulgárny, s primerane oplechovaným žalúdkom, ktorý by bol ochotný a schopný podobné podujatie zorganizovať.

Každodenné haiku XXX

27.03.2024

Bol veterný deň. Podvečer je sfarbený do karmínova. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVIII

24.03.2024

Hľa, ochranári! Toto spáchal lykožrút s vašou pomocou. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVII

23.03.2024

Malé Karpaty pod hradbou temných mrakov. Prísľub mokrých dní. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 360
Celková čítanosť: 1895088x
Priemerná čítanosť článkov: 5264x

Autor blogu