Založ si blog

Kauza: Zhovnabič

 Uplietol som si z hovna bič                                                                            neviem s ním robiť vôbec nič                                                                               no keď ním plesnem nad hlavy                                                                        budete všetci pehaví

Kaliňák a Kaliňák, Kaliňák bez konca. Pošpiniť, zadupať, odvolať, za každú cenu. Aj za cenu straty normálneho úsudku, aj za cenu straty zdravého rozumu.

O čom to je teraz? O podvode! Pretože Kaliňák podvádzal, zápisnicu z valného zhromaždenia spoločníkov firmy FoRest s.r.o. podpísal 5.6. a to fyzicky nemohol zvládnuť, lebo v ten deň bol kdesi na Balkáne. Čo u balkánskeho banditu asi nie je nič nezvyčajné, všakže… Sranda bokom. Išlo o valné zhromaždenie, ktorého sa zúčastnili všetci spoločníci. Vraj všetci traja osobne. Aby sa valne zhodli na odpredaji podielu spoločnosti jedného zo spoločníkov spoločníkom zvyšným. A vzhľadom na to, že v zápisnici sa hneď v úvode konštatuje, že spoločníci netrvajú na formálnych náležitostiach tohto podujatia, sa dá predpokladať jednoduchá vec: títo páni sa vôbec nemuseli stretnúť, odpredaj podielu si pokojne mohli dohodnúť po telefóne a zapisovateľa len požiadali o vyhotovenie zápisnice formálne vyžadovanej byrokratickým molochom.

Je to podvod? Hlúposť. Podvod je čosi, čo zneužíva nevedomosť niekoho druhého pre vlastný prospech. Koho podvádza zmena dátumu? Ako prináša niekomu prospech či je na bumažke dátum piateho, šiesteho, či siedmeho, keď zápis zmeny spoločníkov do obchodného registra sa uskutočnil až o dva týždne neskôr? Teoreticky by sa za podvod dal prehlásiť fakt, že dvaja spoločníci odkupujú vklad tretieho spoločníka v hodnote 598 eur za 1 (slovom jedno) euro. Nuž, kto vie ako to v s.r.o. chodí, ten chápe. Že vklad nie je nutné mať fyzicky na účte, stačí ho tam vložiť, prehlásiť, že existuje a potom sa s ním dá manipulovať podľa ľubovôle vkladateľa.

Dovolím si však zdravý (?) rozum oznamovateľov podvodu zaťažiť inou otázkou: za vyhotovenie zápisu zodpovedá konkrétna osoba, ktorá sa k tomu v samotnom zápise priznáva a potvrdzuje to vlastným podpisom. Ak táto osoba celkom jednoducho prehlási, že si zmýlila dátum, tak čo s tým? A čo s tou osobou? Odvolať?

Každodenné haiku XXIII

18.03.2024

Tráva zbujnela, rozrástla sa do výšky. Prišiel čas kosiť? © spozabukakuk Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z.

Každodenné haiku XXII

17.03.2024

Ružový súmrak prifarbí kvet sakury i magnólie. © spozabukakuk Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z.

Každodenné haiku XXI

16.03.2024

Spln mesiaca rozžiari noc milencom i vlkolakom © spozabukakuk Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 354
Celková čítanosť: 1889920x
Priemerná čítanosť článkov: 5339x

Autor blogu