Založ si blog

Ako si pani ombudsmanka z huby trhací kalendár urobila

Kauza mučenej – týranej – znásilňovanej (nevhodné škrtnite) dievčiny z resocializačného zariadenia v Galante sa dostala do fázy, kedy sa už o ňu zaujíma každý politik, ale len preto, aby zviditeľnil svoje ego. Okrem toho sa dostala do pozície, kedy jedna zo strán tvrdí, že ide o zlyhanie ľudské, druhá však tvrdohlavo opakuje mantru o zlyhaní systémovom.

Medzi „systémových zlyhávačov“ sa zaradila i obhajkyňa ľudských práv, zahraničným slovom ombudsmanka, pani Dubovcová. O systémovom zlyhaní sa vyjadrila viackrát, napríklad TU. A včera sa zúčastnila i na proteste proti systémovému zlyhaniu pred Richterovým ministerstvom. No, protest… Bolo tam vraj 150 ľudí a niekoľko politikov, ako však poznám médiá, tak tam asi bolo oveľa viac politikov, ako prizerajúcich sa okoloidúcich.

V titulku som napísal, že pani Dubovcová si robí z huby trhací kalendár. Za týmto tvrdením si stojím, pretože vierohodnosť jej slov vykazuje dosť široký rozptyl. Ale k faktom: v roku 2014 uskutočnil úrad ombudsmanky zaujímavý prieskum. Neuveríte, ale týkal sa zariadení presne toho typu, aké sa dnes pretriasajú v súvislosti s mučenou – týranou – znásilňovanou (nevhodné škrtnite) mladistvou. Správa z prieskumu je uverejnená na webovej stránke ombudsmanky. A to podstatné? Nuž, ak niekto má záujem začítať sa do nej (je dosť rozsiahla), tak to zistí sám. No pre tých, ktorí záujem nemajú, uvediem iba toľko, že pri zistených nedostatkoch sa ani v jedinom prípade nekonštatuje, že ide o chybu systémovú, ale výlučne sa pomenúvajú ako chyby v práci konkrétnych ľudí. Potvrdené by to malo byť i tou okolnosťou, že náprava akýchkoľvek systémových chýb v resocializačných zariadeniach nebola zaradená do priorít práce ombudsmana na ďalšie roky 2015-16.

Perlička na okraj: kontrola sa vyhla galantskému zariadeniu Čistý deň. Neviem prečo mi to pripomína okolnosť, že predseda jeho dozornej rady a pani ombudsmanka boli len toť nedávno členmi tej istej politickej strany.

Každodenné haiku XXX

27.03.2024

Bol veterný deň. Podvečer je sfarbený do karmínova. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVIII

24.03.2024

Hľa, ochranári! Toto spáchal lykožrút s vašou pomocou. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVII

23.03.2024

Malé Karpaty pod hradbou temných mrakov. Prísľub mokrých dní. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 360
Celková čítanosť: 1895380x
Priemerná čítanosť článkov: 5265x

Autor blogu