Založ si blog

Transparentne s Transparency

Milá Transparency International Slovakia!

Dovoľujem si ťa osloviť v mene nás, dane platiacich voličov. Dočítal som sa dnes v mienkotvornom denníku, že dvaja ústavní činitelia sa nezúčastnili na recepcii poriadanej pri príležitosti udeľovania štátnych vyznamenaní k štátnemu sviatku vzniku Slovenskej republiky.

Tento samotný fakt ma však príliš nevzrušuje, možno len neboli hladní. Alebo nechceli ujedať ostatným, prípadne chceli šetriť prostriedky  poctivo platiacich daňových poplatníkov. A práve tu sme pri jadre veci, milá Transparency! Toto je okolnosť, ktorá ťa v nedávnej minulosti zaujímala a dozaista ťa zaujíma i dnes.

Rád by som sa teda, milá Transparency, dozvedel, koľko stála táto recepcia, či sa dodávateľ a organizátor všetkých jej náležitostí vyberal niektorým z výberových konaní, alebo či bol pre jeho výber uskutočnený aspoň triviálny prieskum trhu. A ešte aj koľko stála jedna porcia, prípadne koľko chodov sa podávalo a čo také dobré tam vyznamenaní popíjali.

Myslím si, milá Transparency, že keď si už prevetrala recepciu usporiadanú predsedom NR SR i podujatia MZV SR, tak si podobnú rekognoskáciu a publicitu zaslúži i akt s účasťou prezidenta SR. Možno i s odôvodnením prečo bola tá recepcia nutná a že či nestačila len tlačová beseda spojená s podávaním párkov s horčicou.

Ďakujem ti vopred, milá Transparency, za úsilie, ktoré budeš tomuto podnetu venovať. A tajne dúfam, že sa týmto svojim oznámením zaradím do zástupu obdivovaných udavačov vlastencov, ktorého aktuálnym lídrom je napriek nízkemu veku populárna štátna exradkyňa.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908591x
Priemerná čítanosť článkov: 5243x

Autor blogu