Založ si blog

Slovenský mainstream proti zvyšku sveta

Keď tak človek číta slovenské noviny, sleduje televízne vysielanie, či počúva rozhlas, tak veľmi jednoducho môže nadobudnúť presvedčenie, že všetko je zle. Že všetci sú mrchaví, neschopní, nechutní. Slovenská vláda, parlament, súdy polícia, plukovníci, birmovanci, fašisti, extrémisti, zlodeji, mafia. Ruskí agresori, americkí prezidenti, islamisti a antiislamisti, emigranti aj ich odporcovia, brexit aj EU. Dokonca aj ich čitatelia, poslucháč a diváci, ktorým s obzvláštnym dôrazom likvidujú názory z diskusií ku svojim mediálnym výstupom. Tie názory, ktoré nezodpovedajú ich oficiálnej línii.

Voči presile zlého sveta sa hrdinsky dokážu postaviť jedine slovenské médiá. Pripomeňme si: tie médiá, ktoré po roku 2006 sťa jeden muž vyhlasovali, že sú jediným zastáncom demokracie, pretože sú jedinou relevantnou opozíciou voči Ficovi… Tie médiá, ktoré rozoznajú lož a konšpiráciu na sto honov a pokiaľ informácia neobsahuje dostatok pravdy, tak ju do nej dokážu prirobiť.

Je úžasné ako vedia novinári vo všetkom nájsť chybu, zradu, neschopnosť, spreneverenie sa princípom, dokonca aj zločin. Ich zásadovosti však k dokonalosti chýba jedna-jediná maličkosť: veľmi ľahko sa dá zistiť PROTI ČOMU neúnavne bojujú. Nedopátrate sa však ani len náhodou k poznatku ZA ČO je ten boj vedený.

Prejaviť názor? Veď to predsa smrdí zodpovednosťou! A médiá tu nie sú kvôli nejakej hlúpej zodpovednosti za názor. Zodpovednosti, ktorá vždy stojí na počiatku pokusu niečo vytvoriť. Načo sa však namáhať s tvorením, keď deštrukcia je oveľa jednoduchšia a zábavnejšia?

Každodenné haiku XXX

27.03.2024

Bol veterný deň. Podvečer je sfarbený do karmínova. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVIII

24.03.2024

Hľa, ochranári! Toto spáchal lykožrút s vašou pomocou. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVII

23.03.2024

Malé Karpaty pod hradbou temných mrakov. Prísľub mokrých dní. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 360
Celková čítanosť: 1895327x
Priemerná čítanosť článkov: 5265x

Autor blogu