Založ si blog

Ako Kotleba charitu zneužil. . .

Motto: Kde blb, tam nebezpečno.
(Jan Werich)

Strašné čosi! Kotleba si dovolil verejne prezentovať číslo 1488 a tým zneužil charitu!

Nie som fanúšikom Mariána Kotlebu. Ale nie som ani prívržencom stupidity – a tento prípad jej obsahuje nadmerné množstvo. Vraj číslo 14 je symbolom vzniku vojnového Slovenského štátu a osemdesiatosmičkou (osmička je poradové číslo písmena H v abecede) sa vyjadruje fašistický pozdrav Heil Hitler… Marián Kotleba tým vraj verejne prezentoval svoj extrémizmus.

Nuž dobre, skúsme sa tomuto fenoménu krátko venovať. Dlhoročného slovenského reprezentanta Mira Šatana doposiaľ nik za fašistu neoznačil – napriek tomu, že na drese nosil číslo 18. To je považované za znak pre iniciály Adolfa Hitlera. To isté číslo občas používal aj Marián Hossa, aktuálne nosí 81. Toto sú hokejisti, ale máme tu oveľa horší prípad – Ludolfovo číslo π, v číselnej podobe 3,14. Veď to je je provokácia, to nie je len deň vzniku Slovenského štátu, ale je tam pridaný aj mesiac marec! Takéto zvrhlosti sa učia deti v školách?

Naozaj nie som fanúšikom Mariána Kotlebu. No zdá sa, že mainstream produkciou takýchto stupidít usilovne pracuje na tom, aby som sa ním stal. A nielen ja, ale predovšetkým viacerí mladiství jedinci, ktorí by bez mainstreamového upozornenia na číselnú symboliku túto „kauzu“ nezaregistrovali ani náhodou. Je celkom možné, že viacerí mládežníci onú symboliku doteraz ani nepoznali, čo by sa však vďaka výchovno-vzdelávaciemu zásahu novinárov mohlo výrazne zmeniť.

P.S. Možno by sme mali dať na čiernu listinu aj iné čísla, napríklad našu lokálnu cifru 1020, čo by podľa predchádzajúcich vzorov boli iniciály Jozefa Tisa.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908467x
Priemerná čítanosť článkov: 5243x

Autor blogu