Založ si blog

Koaličné analytičky v podateľni NR SR

Dnes sa bude v NR SR prevádzať tváromiestne vykonávanie odvolávania predsedu vyššie uvedeného orgánu, menovite Andreja Danka.

Ospravedlňujem sa za ukážku byrokratickej štylistiky a za použitie príslúchajúcich jazykových prostriedkov, no nedalo mi inak. Dnešné odvolávanie je totiž rovnako smiešne a neohrabané. Stačí na to uviesť jediný prímer:

V podateľni NR SR sedia už bohvie ako dlho úradníčky. Možno už od Mečiarových čias. Nemajú žiadnu politickú funkciu a na ich miesta sa nik nehrabe – veď kto by sa aj hnal za zamestnaním odmeňovaným platom vynášajúcim možno aj 500 evráčov netto mesačne. No napriek tomu zastávajú zodpovednú funkciu, ktorú trebárs v CIA označujú honosným názvom analytik. Teda človek, ktorý vyhodnocuje a triedi informácie (často výbušného charakteru) podľa dôležitosti a rozosiela ich na ďalšie spracovanie iným, špecializovanejším analytikom.

Musím zagratulovať kancelárii NR SR. Na významné a zodpovedné analytické posty zohnali zamestnancov doslova za pár šupov. A panie za tých úžasných 500 eur slovenských mesačne makajú sťa fretky – dokážu rozoznať na prvý pohľad opozičnú poštu sabotujúcu činnosť vládnucej koalície, otvoriť ju, prečítať, roztriediť získané informácie, postúpiť ich na vyššie miesta a svoju činnosť kamuflovať nezmyselnými tvrdeniami o vulgarizmoch. Veď len povážte: oslovenie typu koko(s), (f)uj, prípadne ču(d)ák – môže trebárs takého pána pos(l)anca Matoviča toto uraziť?

Analytickú prácu zamestnankýň podateľne NR SR by sme nemali zhadzovať hanobením ich práce – a odvolávanie Danka ním je. Naopak, mali by sme tvrdo žiadať kanceláriu NR SR aby ich náročnú robotu ocenila ak už nie úplne primerane, tak aspoň primeranejšie. Aby ich ani len nenapadlo vybrať sa do zahraničia, kde by bol ich talent odmenený interesantnejším štýlom.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1907928x
Priemerná čítanosť článkov: 5242x

Autor blogu