Založ si blog

Fair play pre dvadsaťjednotku

Zatlieskali sme výkonom našich mladých futbalistov. A boli sme veľmi sklamaní tým, že do semifinále nepostúpili. Dokonca až tak, že premiér sa odhodlal k napísaniu otvoreného listu prezidentovi UEFA, v ktorom sa sťažuje na neférový priebeh zápasu medzi Nemcami a Talianmi. Nuž, naozaj to nie je celkom s kostolným poriadkom, keď jedno družstvo hrá na prehru s veľmi konkrétnym skóre a druhé ho v tom priamo podporuje. No sú vinníkmi spomenuté družstvá?

Myslím si, že nie. Že oba manšafty len najlepšie ako vedeli využili vo svoj prospech stupiditu postupového systému. On ten sytém naozaj musel vymyslieť niekto, kto bol zdravý iba od krku nadol. Pretože je úplne geniálne, keď mužstvá v jednej skupine hrajú záverečné kolo v jednom čase – aby sa predišlo ovplyvňovaniu výsledkov, no pre postup z druhého miesta už takýto úzkostlivý postup akosi neplatí, tam mali konkurenti našich sokolíkov veľmi presnú informáciu o potrebnom skóre k dispozícii už niekoľko dní vopred.

Je preto úplne zbytočné vylievať si zlosť na priebehu zápasu Nemecko-Taliansko. Veď keby o deň skôr nabúchali mladí Portugalci Macedóncom 6 kúskov (pokojne mohli a potrebné skóre poznali), tak by to bola nespravodlivosť úplne rovnaká, ale nemecko-talianske rituálne tance by nás už vôbec nezaujímali.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908215x
Priemerná čítanosť článkov: 5242x

Autor blogu