Založ si blog

Peťo sa toho roku nezazelená

Spáchali krivdu na našom zázračnom Peťovi! Vylúčili ho z Tour De France!

V tom duchu sa nesú takmer všetky debatné príspevky k diskvalifikácii Petra Sagana, sú ich plné sociálne siete. Nechali sa počuť i významné osobnosti cyklistického športu a z každého fanúšika je zrazu fundovaný cyklistický rozhodca.

Musím úprimne povedať, že ma to mrzí. Náš fenomén na dvoch kolesách ma baví, obdivujem jeho silu, umenie, sebavedomie, neštandardné riešenia štandardných situácií. No situáciu z včerajška si netrúfam posúdiť, aj keď z dostupných videí sa mi zdalo, že… Nechajme to tak. Fanúšikovský prístup sa ľahko zmení na bezbrehý fanatizmus. Radšej skúsme tipnúť čo mu takáto diskvalifikácia môže priniesť do budúcnosti.

Fanúškovia? Tí, ktorí majú Peťa radi (a trúfam si povedať, že ich je drvivá väčšina), ho budú mať ešte radšej. Táto diskvalifikácia mu len pridá na popularite a aj PR manažéri navešaní na Saganovi ju dokonale dokážu využiť.

Škody na povesti? Žiadne! Takého Contadora diskvalifikovali na tých istých pretekoch a odobrali mu prvé miesto. Občas mu to dakto pripomenie, no na jeho účinkovanie v profipeletóne to absolútne žiadny vplyv nemá. A o Cavendishových búračkách je škoda hovoriť.

Perspektíva do budúcnosti? Zanedlho tu bude Vuelta. Oddýchnutý, Francúzskom nevyšťavený šampión má možnosť ukázať sa na nej v plnej paráde. Inak by to asi do úvahy neprichádzalo.

Usporiadatelia TdF? Určite sa poďakujú rozhodcovskému zboru za to, že ich preteky pripravili o divákov a o nejaký ten miliónik zo zisku. Star je star, pád je pád a biznis je biznis.

A čo Peter Sagan? Možno to najlepšie vystihuje jeho (tak trochu jasnovidecký) výrok na tému zelený dres:

„Čo sa zmení vo svete, keď to vyhrám? V živote sú dôležitejšie veci.“

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908545x
Priemerná čítanosť článkov: 5243x

Autor blogu