Založ si blog

Prezident mafiánskeho štátu. . .

Titulok je realitou, teda ak za realitu pokladáme vyjadrenia nášho pána prezidenta. On sám sa vyslovil, že Slovensko je mafiánskym štátom, to nepoprie. A nepoprie ani to, že tomu štátu prezidentuje. Viem, vyznieva to dosť blbo, pretože štáty občas dostávajú prívlastky podľa aktivít svojich hláv. No môžem ja za to?

O mafiánskych praktikách svedčí kadečo. Napríklad utajené stretnutia kápov, o ktorých napriek utajeniu všetci vedia. Pán prezident sa na svojej ceste po najdemokratickejšej krajine sveta stretol s kadekým. S politikmi, expolitikmi, zástupcami firiem veľkých i globálne velikánskych, s obeťami holokaustu. So všetkými je  verejnosť oboznámená a sú zdokumentované na oficiálnej stránke hlavy štátu.

Jedno stretnutie je však výnimočné a na oficiálnej webovej stránke nezdokumentované, aj keď k nemu bol Andrej Kiska donútený napísať niekoľko chudobných slov na facebooku. Bolo to stretnutie bossa našej domoviny s bossom finančným, so šedou eminenciou svetového diania. S multimiliardárom Georgem Sorosom, s boháčom, ktorý je taký bohatý, že ho už magazíny typu Forbes ani nezaraďujú medzi boháčov. O čom asi mohli spolu hodinu besedovať?

Nuž, vraj o Rómoch… Vraj táto problematika pána Sorosa zaujíma až natoľko, že jej bol ochotný venovať hodinu svojho vzácneho multimiliardárskeho času. Skrýva sa za tým však niekoľko záhad. Napríklad kto z odborníkov na rómsku problematiku pri tomto stretnutí pána prezidenta sprevádzal a dával mu odborné rozumy. Žeby bol pán Demeš podkutý aj v tejto oblasti? Nebol by vládny splnomocnenec pre túto problematiku o čosi vhodnejším spoločníkom? Záhadou je aj utajovanie výsledkov hodinového pokecu, veď ak sa boháč rozhadzujúci miliardy na charitu (a aj iné aktivity) zaujíma o našich Rómov, tak výsledky predsa za publikovateľnú zmienku stoja.

Alebo že by to bolo trošku ináč, pán prezident? Že by sa na tých našich spoluobčanov dalo zvaliť úplne všetko?

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908600x
Priemerná čítanosť článkov: 5243x

Autor blogu