Založ si blog

Prečo mienkotvorný denník diskriminuje Rómov?

Začítal som sa do článku uverejneného v internetovom vydaní denníka SME. Toho denníka SME, ktorý sám seba prehlasuje za mienkotvorný a zastáva pozíciu lídra slovenskej antifico propagandy. Ale nie o tom chcem, späť k tomu článku: je o Rómoch.

Nie je podstatné to, čo je v ňom napísané. Podstatný je fakt, že je pod ním zakázaná diskusia. Rovnako, ako u všetkých článkov denníka SME, v ktorých sa vyskytuje slovíčko Róm. V titulku som uviedol, že mienkotvorný denník Rómov diskriminuje. Dodám, že okrem toho takýto postup náramne pripomína cenzúru. Prečo si túto drzosť dovoľujem nahlas vysloviť?

Nuž – preto, lebo Rómovia sa tým činom vyčleňujú ako samostatná skupina obyvateľstva o ktorej je zakázané nahlas diskutovať a ktorá samotná tým činom nesmie o svojich problémoch verejne hovoriť. Každý diskutér, ktorý by chcel na to v diskusiách pod „nerómskymi“ článkami (kde inde?) SME poukázať  bude najskôr zmazaný a neskôr – pokiaľ sa pokúsi na svojom stanovisku zotrvať – aj vylúčený z diskusií.

Post Scriptum: v texte dôsledne uvádzam (prepytujem) politicky korektné pomenovanie pretraktovaného etnika – Rómovia. Napriek tomu, že toto označenie samotní jeho príslušníci neznášajú a napriek tomu, že meno Cigán je spisovné a jeho podoby sa bežne používajú napríklad v nemčine (der Zigeuner), alebo maďarčine (cigány).

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1909882x
Priemerná čítanosť článkov: 5247x

Autor blogu