Založ si blog

Slovenská Osobnosť roka

Denník N usporiadal anketu, jej prostredníctvom hľadal osobnosť roka. Hlasovalo 53 reprezentatívnych tiežosobností, ktoré podľa všetkého súhlasili s tým, že sebe hlas nedajú. Výsledok? Osobnosťou roka sa stal pán prezident Andrej Kiska!

Je treba konštatovať, že úplne zaslúžene. Veď žiadna z osobností nedala slovenskej verejnosti svojimi skutkami tak rukolapne najavo svoj postoj k nej. Nik z osobností sa neprezentoval účinnou ľútosťou, na základe ktorej zanikla trestnosť jeho činu krátenia daní. Nik z nich verejne nepohŕdal ústavou, nik z nich neprelietal milión za cesty na týždňovky a nik neutajil toľko nákladov na volebnú kampaň.

Perfektný výber, volitelia! Gratulujem vám, až takú Osobnosť si ani nezaslúžime!

P.S. Anketa bola užitočná i tým, že ukázala slovenské korene niektorých významných európanov. Hlasy v nej dostali aj slovenské osobnosti Merkelová a Macron, na pána nášho prezidenta však evidentne nemali.

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Lebomedveď

04.04.2024

Dajako sa nám to premedveďovalo. Televízia plná medveďov, noviny plné medveďov, sociálne siete plné medveďov. Medvedie správy plné hystérie, prípadne sarkazmov na tému „medveď vegetarián“. Racionálne názory patria medzi „marginalizované skupiny“ a sú buď vysmievané, alebo zavalené a udusené názormi opačnými. Ako je to vlastne? Medveď je [...]

Petr Pavel

Pavel: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov

16.04.2024 15:52

Česko začiatkom marca v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie.

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 363
Celková čítanosť: 1905240x
Priemerná čítanosť článkov: 5249x

Autor blogu