Založ si blog

Kam sa podela hlava mafiánskeho štátu?

Na Slovensku sa páchajú ťažké zločiny. Vyjadruje sa k nim kadekto, pričom vyjadrenia majú väčšinou charakter obžaloby politických protivníkov a návrhov na ich popravu. V štáte vraj vyčína importovaná mafia. No ale čo vraví hlava štátu, ktorá sama označila štát, ktorého je prvým občanom, za mafiánsky? Zatiaľ ani bú… Prečo si pán prezident zahovoril príhovor „ke svým národům“ vo verejnoprávnej telke až na nedeľu?

Odpoveď zháňali viacerí mienkotvorní aj investigatívni, no asi sa dopátrali kde je prezident zakopaný, pretože sme síce otázku počuli, no odpoveď sa akosi nikde neobjavila. Prezident má totiž u spriatelených médií status posvätnej kravy a nik nesmie nahlas povedať, že poslednú aktivitu prejavil 20. februára (prijal predsedu Poľského Sejmu a vymenoval troch veľvyslancov) a potom sa po ňom zľahla zem. Na prezidentskom webe nie je po inkriminovanom dátume o jeho činnosti ani ťuk.

Kde teda je? Nuž, s pravdepodobnosťou blízkou istote – na dovolenke… Poznáme svojich pappenheimských. Veď po vyčerpávajúcej pracovnej ceste na ZOH v Pjongčangu musí predsa doplniť sily. Dúfajme, že dvojtýždenný relax mu umožní znovu vztýčiť prezidentskú štandardu (ak bola vôbec spustená) a vrhnúť sa s plnou silou do obetavej driny v prospech nás, nehodnej Slovače.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908466x
Priemerná čítanosť článkov: 5243x

Autor blogu