Založ si blog

Čo prinesú predčasné voľby

Hovoriť o predčasných voľbách a špekulovať o ich výsledku je tiež predčasné. Aj keď sú najpravdepodobnejším vyústením súčasného chaosu a ak mám subjektívne posudzovať situáciu, tak ani Smer nemá žiadny dôvod sa im brániť. Dlhá agónia len zvyšuje šance opozičných tlačovkárov, dáva im viac času na opätovné vylievanie vedier špiny a na tisíce opakovaní tvrdení, ktoré častým opakovaním zľudovejú. Hľa, jednoduchý súhrn možností, ktorých by sme sa mohli dočkať po predčasných voľbách:

Súčasná vládna koalícia obháji svoje postavenie z minulých volieb. Netreba komentovať, len treba konštatovať predĺženie volebného obdobia koalície o dva roky a spýtať sa na význam miliónov vyhodených za voľby.

Vo voľbách zvíťazí zmes strán súčasnej opozície, prípadne sa pridá niektorá zo strán mimoparlamentných. Poznáme svojich ľudí. Zažili sme ich vládnutie počas jedenapolročného obdobia ich slávy. Pokúšam sa predstaviť si Matoviča v pozícii ministra čohokoľvek, no nedarí sa mi to, pretože ministerstvo propagandy zatiaľ nemáme. Podobne sa mi nedarí predstaviť si v pozícii ministra Borisa Kollára, aj keď ministerstvo rodiny (bez práce) by sa ponúkalo. Nedokážem si predstaviť nikoho z opozičnej garnitúry na poste ministra financií, alebo zdravotníctva. Viem si však predstaviť ich ministra obrany a pri tej predstave mnou hrôza lomcuje, kamiónistami a sekretárkami tiež. Chcel by vôbec niekto takúto vládu? No, ja by som si ju napriek vyššie napísaným slovám želal – alebo práve kvôli tým slovám. Slovensko zjavne potrebuje osvieženie pamäte prepleskom sprava aj zľava.

Povolebný pat. Stane sa to, čo nikto nechce: po voľbách nebude možné zostaviť vládu bez kombinácie strán opozície a vládnej koalície, dôležitú rolu môže hrať nechuť ktorejkoľvek strany ísť do spolku s Matovičom. Čo potom? Bábo raď, ako vravia bratia Česi. Opakovať voľby až do doby, kým nebude výsledok uspokojivý? To snáď nie… Je pritom tragické, že tento výsledok je veľmi pravdepodobný. Tragické je to však len pre slovenských voličov, ktorí ten cirkus platia, nie pre politické strany.

Deus ex machina. Stane sa zázrak, príde spasiteľ, ktorého síce dnes nik nepozná, no všetci o ňom budú vedieť, že je čistý, bezúhonný a jediný schopný vyviesť Slovensko z marazmu, taký náš írečitý Chuck Norris. Snívajme.

Každodenné haiku XXX

27.03.2024

Bol veterný deň. Podvečer je sfarbený do karmínova. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVIII

24.03.2024

Hľa, ochranári! Toto spáchal lykožrút s vašou pomocou. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVII

23.03.2024

Malé Karpaty pod hradbou temných mrakov. Prísľub mokrých dní. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 360
Celková čítanosť: 1895115x
Priemerná čítanosť článkov: 5264x

Autor blogu