Založ si blog

Kotleba for President!

Sprezidentieva sa. A spoza bučkov začínajú vykukovať nádejní kandidáti, aj keď to o nádejnosti je v drvivej väčšine prípadov iba ich vlastná beznádejná predstava. Do dnešného dňa ich povykukovalo už tridsaťdva, účasť sa začína nebezpečne ponášať na čísla známe z Košického maratónu.

Medzi nimi aj Kotleba. Koniec koncov – prečo nie? Spĺňa všetky požadované kritériá a zabezpečiť si podporu nejakých tých desaťtisíc hlasov preňho nepredstavuje problém. No a keď už nám náš súčasný pán prezident Kiska predviedol, že prezidentom môže byť naozaj hocikto, tak smelo vpred, za Boha a za národ!

Ale trochu vážnejšie. Napriek všetkým prívlastkom, ktorými mainstreamové médiá Kotlebu častujú (fašimus a nacizmus sa v nich bežne vyskytujú) a napriek nepriazni jeho politických súperov (ktorí ho obchádzajú ako malomocného) – má reálne šance! A to, prosím pekne, píšem ako človek, ktorému uniformy, holé hlavy, hrubokrké hlavohrude a náklonnosť k púťam ku hrobu kohokoľvek vôbec nepasuje do krámu. Je však asi potrebné povzniesť sa nad osobné preferencie, ktoré zvyčajne k požadovanému výsledku nestačia, a podívať sa na vec z nadhľadu.

Kotleba je symbolom vzdoru mladej generácie voči zabehaným vzorom. Dokáže ich osloviť heslami, ktoré sú priamočiare, jasné, majú akúsi vnútornú logiku a argumentácia voči nim je komplikovaná. Veď je to úplne jasné: Cigáni sú príživníci, parazitujú na systéme a je treba s nimi urobiť poriadok systémom veľký bič a malý dvor. Je potrebné naviazať na vieru našich otcov a vrátiť sa k odkazu prvého Slovákštátu, veď vtedy nám dobre bolo. Kašlime na akýsi Brusel a NATO, veď cudzie nechceme, no svoje si nedáme! Nie sú to krásne slogany? Myslíte si, že je jednoduché takejto argumentácii oponovať?

Vzhľadom na to všetko si myslím, že Kotleba dokáže k prezidentským voľbám prilákať i množstvo ľudí, ktorí by inak na ne zvysoka kašľali. A možno by mu to mohlo stačiť na seriózny výsledok – čo tak postup do druhého kola? Raz už predsa čosi podobné dokázal, vlastne až dvakrát: stal sa bystrickým županom a svoju stranu doviedol do parlamentu. Možno by sme mali byť opatrní, zbierka figúr z nášho prezidentského stolca je síce kuriózna, no tento pán by aj v nej pôsobil ako exemplár naozaj výnimočný.

Každodenné haiku XXX

27.03.2024

Bol veterný deň. Podvečer je sfarbený do karmínova. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVIII

24.03.2024

Hľa, ochranári! Toto spáchal lykožrút s vašou pomocou. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVII

23.03.2024

Malé Karpaty pod hradbou temných mrakov. Prísľub mokrých dní. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 360
Celková čítanosť: 1895062x
Priemerná čítanosť článkov: 5264x

Autor blogu