Založ si blog

#AllForVietnamec!

Chceme predčasné voľby! Ale až po prázdninách… Tak sa dá vykladať najnovšia iniciatíva tých, ktorí o sebe prehlasujú, že sú nielen slušní, ale že sú dokonca slušné Slovensko. Na september si zabeštelovali námestia v stolici Slovenska a aj v iných mestách našej domoviny, aby prejavili svoj postoj k únosu Vietnamca. Z Nemecka – a vraj naším vládnym špeciálom, aj keď doteraz to nik nepotvrdil. Okrem Tódovej.

V poriadku, nech si zvoláva protestné zhromaždenie kto chce a kto na to má mentálne, ľudské a finančné zdroje. Ale mal by ho zvolávať v zodpovedajúcom čase a zo zodpovedajúcich dôvodov. Ak totiž chce slušné, alebo aj neslušné Slovensko váľať vládu, tak by to malo robiť až vtedy, keď budú dôvody na váľanie jasné a nespochybniteľné. Teda keď bude prípad jasne vyšetrený a na zodpovedných vinníkov ukáže prstom kompetentný orgán, nie Denník N a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A času prázdnin sa treba aj tak vyhnúť širokým oblúkom, pretože vtedy sa nedá vypočítavo spoľahnúť na masovú účasť študentov.

No a ak chce slušné Slovensko slušne protestovať, tak by to malo robiť aj v mene slušnej idey alebo symbolu. Povedzme si ale úprimne: je takým slušným maskotom Vietnamec, ktorý zdefraudoval 130 miliónov dolárov?

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1907922x
Priemerná čítanosť článkov: 5242x

Autor blogu