Naši ľudia

2. júla 2016, spozabukakuk, Sedliackym umom

Zasa zasadal branno-bezpečnostný výbor oporného piliera našej legislatívy. Teda Národnej rady Slovenskej republiky, ergo parlamentu. A zaoberal sa Bašternákom, veď kým iným a čím iným by sa mal zaoberať? Fundamentálna otázka znela: pokúšal sa Bašternák ovplyvniť policajtov tým, že telefonoval nejakému svojmu známemu policajnému papalášovi? Bol následne týmto papalášom označený za NÁŠHO ČLOVEKA?

Ako áno, ako nie – parlamentný výbor dospel k záveru, že správa, na základe ktorej vyslovil pán poslanec Lipšic obvinenie na Bašternákovu adresu, je falzifikát. Opakujem a podčiarkujem – FALZIFIKÁT. Obvinenia sa tým činom dajú považovať za vyfabrikované, no očakávať nejaké ospravedlnenia za ne zo strany pána poslanca Lipšica (plus od jeho trnavského bossa a od prískoka Rajtára) by bolo zbytočné. Čerešničkou na lajne zaklincoval zasadnutie výboru pán poslanec Vašečka (OĽaNO): „Nič sa už v tejto chvíli nedá dokázať a my sme to akceptovali.“ Nedodal však prečo potom celú kauzu vôbec vyťahovali.

No aféra zbytočná nebola, záujmom OĽaNO poslúžila viac ako dobre. Napriek klamstvám, napriek výmyslom, napriek falzifikátom. Pretože klamstvá OĽaNO zvyknú byť zabudnuté takmer okamžite (použijem obľúbený slogan OĽaNO – klamstvo bude zametené pod koberec), ale slovné spojenie NÁŠ ČLOVEK, hoci aj vzniklo na základe podvodu, bude vďaka nej večne živé.