Ako sme rozstrieľali Európu

25. júla 2016, spozabukakuk, How do they do it?

Na západe stále niečo nové, stále nejaké násilie. Aj keď údajne nejde o žiadnych teroristov, ale o úplne všedné vraždy spáchané psychicky narušenými jedincami. Ak však vyjadríme úprimnú sústrasť pozostalým obetí a zhrozíme sa nad neľudskosťou tých každodenných vrážd, tak sme vraj pokrytci. Pretože sa údajne vraždilo zbraňami zo Slovenska…

Nech mi autor článku odpustí, ale znásilňovanie reality na účet našej (a jeho!) domoviny je primitívne. Podprahovo to má navodiť vinu tých, čo znefunkčňovanie zbraní a predaj nefunkčných atráp ošetrujú legislatívne. Jeden zodpovedný novinár by mal vedieť, že ak napíše, že atentátnikovi z Mníchova bola predaná atrapa, ktorá mala vykonávať funkciu divadelnej rekvizity, tak označiť Slovensko za vývozcu zbraní pre teroristov je účelové svinstvo. Napísal by snáď autor, že terorista z Nice vraždil automobilom francúzskej (nemeckej, švédskej, hocijakej) výroby a Francúzsko (Nemecko, Švédsko, hocikto) je preto vývozcom teroristických áut? Napíše aj kto je objaviteľom a výrobcom teroristami najpoužívanejších výbušnín C4, Semtex a ich klonov?

Nakoniec otázka najpodstatnejšia: mohol by pán novinár uviesť i krajinu, v ktorej bola divadelná atrapa uvedená do funkčného stavu? Aby sme v tom lajne neboli až tak celkom sami. Pretože keby sa to, čo z atrapy spravilo smrtiacu zbraň udialo v dielničke niektorého z našich kutilov, tak by to spomenul celkom určite.