Toto ešte mainstream nežral!

23. novembra 2016, spozabukakuk, Hyeny

Odpusťte mi bulvárny výkričníkový titulok, ale nemohol som si pomôcť: Donald Trump si pozval do diskusie americké mainstreamové celebrity a na plnú hubu im vykričal čo si myslí o nich a o ich prístupe k informovaniu verejnosti počas sezóny amerických prezidentských volieb.

trump_01

Stretnutie sa uskutočnilo na jeho domácej pôde, vo vežiaku Trump Tower (zdroj – NY Post – je uvedený tu) a zúčastnilo sa ho 30-40 zástupcov najvýznamnejších médií – CNN, NBC, ABC, CBS, atď. Účastníci sa dohodli, že o stretnutí nebudú informovať. Dôvod? Najlepšie to osvetľuje výrok jedného z účastníkov:

“It was like a fu**ing firing squad” – teda že to bola poj**aná popravčia čata…

Trump si však mastil bruško, zúčastnených vraj príliš k slovu nepustil a nazval ich mnohými nevyberanými prímeniami, z nich „luhári“ patria k tomu najjemnejšiemu. A Trumpova hovorkyňa Kellyanne Conway označila stretnutie za výborné – na rozdiel od moderátorov CNN, ktorí ho pokladajú za katastrofu…

Nie vždy je vhodné brať si príklad z amerického prezidenta. Tento príklad však je, ako sa zdá, nasledovaniahodný. I v našich podmienkach, aj bez nutnosti Kočnerovho zásahu.