Kauza: Trápnučké udanie

21. decembra 2016, spozabukakuk, Kauzy

Motto: Shit happens!                                                                                          (Forrest Gump)

A je to tu! Trestné oznámenie za hanobiaci výrok – ktosi vraj o komsi povedal že je (citujem) „trápnučký fašista“. Nebudem zbytočne chodiť okolo horúcej kaše a rovno prezradím to, čo je už dávno verejne známe: ide o žalobu europoslanca Richarda Sulíka na novinára Michala Havrana za jeho status na Facebooku.

Nuž, takýchto trestných oznámení, ba aj žalôb a súdov sme si už užili neúrekom. Niektorí sa z nich dokonca možno aj poučili, predovšetkým tí, ktorí platili mnohodesaťtisícové odškodné JUDr. Harabínovi za újmu na cti a povesti. Ale poučil sa i premiér, pretože zistil, že žalovať dakoho za karikatúru je nezmysel – aj keby súd s karikaturistom Shootym rovno vyhral, čo sa nestalo. Karikatúra totiž zanedlho vyšumí z hlavy, ale jej pripomínanie počas dlhých rokov je pre karikovaného oveľa bolestivejšie.

A práve zo sporu Fico – Shooty sa mohol Sulík poučiť, veď múdry sa učí na cudzích chybách. Ale nie, on potrebuje aby sa nikým nepovšimnutý facebookový status dostal do širokého povedomia verejnosti. Asi veľmi túži aby popri jeho príslovečnom vesmírnom prde, držbalóniku a raňajkách u Kočnera zľudovel aj prívlastok „trápnučký“.

Ak mám však byť úprimný, tak Sulíkovi v tomto prípade dokonca prajem v súdnom spore víťazstvo a trápnučkú náhradu 10 000 evráčov, vraj sa z nich bude tešiť charita. Pretože by podľa všetkého nasledovala záľaha trestných oznámení na SaS a OĽaNO za ich výroky o zlodejoch, mafiánoch, poskokoch oligarchov, za smradľavých skunkov a ešte za mnohé-premnohé výroky, na ktorých výpočet je tento blog primalý.