Ako Matovič do gatí nakládol

21. februára 2017, spozabukakuk, Neapolitika

Bisťu, len toť nedávno sa pán poslanec Matovič posmieval dákemu kapitáňovi, že pred obrazom vdovy do gatí nakládol. A ľaľa ho, beťára! On ten obraz vdovy má akési laxatívne účinky i na jeho predkladateľa. Či sa vari pán poslanec Matovič do hrdinskej hrude neudieral, že on veru na dáky smiešny rokovací poriadok bude zvysoka oné, ignorovať, že každú pokutu za jeho porušenie zaplatí? A že i kolegov poslancov vyzýva by tak i oni činili, že aj im vyrúbené pokuty na jeho účet pôjdu?

Reči sú však reči. A skutek utek, ako bratia Česi zvyknú vravieť. Pán poslanec Matovič veru pred obrazom vdovy do galôt nakládol, zavrhol ho a časťou chrbta, kde onen poctivé meno stráca, sa k nemu obrátil. Neužil viac veru obrazu chudery vdovy úbohej, jedno vykázanie zo sály poslaneckej mu, zdá sa, stačilo a reskírovať ďalšiu pokutu tisíceurovú sa mu odnechcelo…

Našinci takému do gatí naloženiu i zbabelosť zvyknú hovoriť. I samotný pán Matovič tak vravieť zvykne… A zbabelosťou našinci zvyknú označiť i stratu reči po tom, čo dakto vyzve pána poslanca, aby vyplatil svoju dlžobu miliónevráčovú za reči, ktoré na temer posvätnej pôde parlamentnej viedol spôsobom nemravným.