Lepšie vartuj opičky, Riško!

30. júna 2017, spozabukakuk, Kauzy

Kočner strikes again. Zasa sme sa dočkali veľmi interesantnej tlačovky, v ktorej jej usporiadateľ rozdával dobre mierené rany napravo i naľavo. Dôvod? Vcelku jednoduchý. Jedna z opičiek SaS (takto označoval podľa Mariána Kočnera svojich súkmeňovcov Richard Sulík), opička Rajtár, sa rozhodla podať na Kočnera trestné oznámenie za majetkové prevody medzi firmami v jeho vlastníctve. A aby reč nestála, tak popri nudnom objasňovaní technického pozadia onoho inkriminovaného prevodu sme sa dozvedeli aj iné, oveľa srandovnejšie veci.

Napríklad názor pána Sulíka na verejné i súkromné fungovanie niekdajšej predsedníčky vlády, info o financovaní jej prezidentskej kampane, trochu sa nám rozplietlo klbko vzťahov skryté v tieňoch politiky, a dozvedeli sme sa čosi o kriminálnej závadovosti rôznych osôb aj o daňových kontrolách.

Pán Kočner sa pri prezentácii týchto informácií tak trochu zlomyseľne usmieval a jeho podaniu nechýbala ani (už príslovečná) dávka sarkazmu. Okoreného sentenciami o očakávaných trestných oznámeniach a o faktoch, ktorými svoje tvrdenia vraj vie dokázať. Čo mňa potešilo najviac, bolo záverečné zaucho pre mainstreamových novinárov. Nebudem prezrádzať jednotlivca, ktorý to schytal v zastúpení celej novinárskej obce, vypočujte si to sami. Je to na konci linkovaného videa.

Už ani neviem koľký krát sa chválim: som frajer. Túto udalosť sa mi podarilo predpovedať v jednom z diskusných príspevkov k trestnému oznámeniu (21.6.), ktoré na Kočnera podala opička Rajtár, citujem:

Toto by mal Sulík svojim ovečkám (o opičkách som vtedy, žiaľ, ešte nevedel) zaraziť! Veď čo ak sa len tak, z ničoho-nič, teraz objaví nejaká nezverejnená časť nahrávky zo špeciálneho termostatu počas povestných raňajok u Kočnera?

Takže len zduplikujem: pozor na opičky, pán Sulík! Lepšie si ich strážte, pretože každá z ich opičkovín môže byť po zásluhe ocenená.