Prezident mafiánskeho štátu. . .

26. septembra 2017, spozabukakuk, Neapolitika

Titulok je realitou, teda ak za realitu pokladáme vyjadrenia nášho pána prezidenta. On sám sa vyslovil, že Slovensko je mafiánskym štátom, to nepoprie. A nepoprie ani to, že tomu štátu prezidentuje. Viem, vyznieva to dosť blbo, pretože štáty občas dostávajú prívlastky podľa aktivít svojich hláv. No môžem ja za to?

O mafiánskych praktikách svedčí kadečo. Napríklad utajené stretnutia kápov, o ktorých napriek utajeniu všetci vedia. Pán prezident sa na svojej ceste po najdemokratickejšej krajine sveta stretol s kadekým. S politikmi, expolitikmi, zástupcami firiem veľkých i globálne velikánskych, s obeťami holokaustu. So všetkými je  verejnosť oboznámená a sú zdokumentované na oficiálnej stránke hlavy štátu.

Jedno stretnutie je však výnimočné a na oficiálnej webovej stránke nezdokumentované, aj keď k nemu bol Andrej Kiska donútený napísať niekoľko chudobných slov na facebooku. Bolo to stretnutie bossa našej domoviny s bossom finančným, so šedou eminenciou svetového diania. S multimiliardárom Georgem Sorosom, s boháčom, ktorý je taký bohatý, že ho už magazíny typu Forbes ani nezaraďujú medzi boháčov. O čom asi mohli spolu hodinu besedovať?

Nuž, vraj o Rómoch… Vraj táto problematika pána Sorosa zaujíma až natoľko, že jej bol ochotný venovať hodinu svojho vzácneho multimiliardárskeho času. Skrýva sa za tým však niekoľko záhad. Napríklad kto z odborníkov na rómsku problematiku pri tomto stretnutí pána prezidenta sprevádzal a dával mu odborné rozumy. Žeby bol pán Demeš podkutý aj v tejto oblasti? Nebol by vládny splnomocnenec pre túto problematiku o čosi vhodnejším spoločníkom? Záhadou je aj utajovanie výsledkov hodinového pokecu, veď ak sa boháč rozhadzujúci miliardy na charitu (a aj iné aktivity) zaujíma o našich Rómov, tak výsledky predsa za publikovateľnú zmienku stoja.

Alebo že by to bolo trošku ináč, pán prezident? Že by sa na tých našich spoluobčanov dalo zvaliť úplne všetko?