Klamstvá o rande so Sorosom

27. septembra 2017, spozabukakuk, Neapolitika

Len stručne pripomeniem o čom to je:

v piatok 22. septembra sa prezident Kiska stretol s kontroverzným multimiliardárom Georgem Sorosom. O stretnutí čušal on, čušala o ňom aj prezidentská kancelária. Až do doby, kým sa neobjavili správy údajne overené z viacerých zdrojov. Potom bol pán prezident okolnosťami donútený napísať na fejkbúku o schôdzke pár slov. Hovorili spolu údajne o rómskej problematike na Slovensku a rande bolo údajne inšpirované článkom na túto tému, ktorý vyšiel minulý týždeň v denníku New York Times (ďalej NYT).

Pán prezident klame.

Minimálne v tvrdení o náplni schôdzky. Že prečo? Nuž, dôvod je celkom triviálny. Článok o Rómoch vyšiel v NYT 23. septembra, čo síce bolo naozaj minulý týždeň, ale až druhý deň po sorosovskom mítingu. V čase, keď už pán prezident úžasnú Ameriku opustil… Je pravda, že webový portál NYT zverejnil správu o deň skôr, no to už prezidentov program posledného dňa návštevy USA fičal na plné obrátky, alebo už bolo po ňom. Je asi zbytočné pripomínať, že prezidentský program sa pripravuje v dostatočnom časovom predstihu a zvykne byť nabitý. Schôdzka s pánom Sorosom v ňom mohla byť pokojne zakomponovaná, no ani náhodou nemohla mať Romale-námet.

O čom teda páni Kiska a Soros hodinu diskutovali?

Pán prezident, keď si nabudúce budete vymýšľať školácke lži, tak požiadajte svojich hovorcov, poradcov, alebo iných členov vášho početného ansámblu, aby vám overili aspoň základné fakty.