Prečo mienkotvorný denník diskriminuje Rómov?

15. decembra 2017, spozabukakuk, Hyeny

Začítal som sa do článku uverejneného v internetovom vydaní denníka SME. Toho denníka SME, ktorý sám seba prehlasuje za mienkotvorný a zastáva pozíciu lídra slovenskej antifico propagandy. Ale nie o tom chcem, späť k tomu článku: je o Rómoch.

Nie je podstatné to, čo je v ňom napísané. Podstatný je fakt, že je pod ním zakázaná diskusia. Rovnako, ako u všetkých článkov denníka SME, v ktorých sa vyskytuje slovíčko Róm. V titulku som uviedol, že mienkotvorný denník Rómov diskriminuje. Dodám, že okrem toho takýto postup náramne pripomína cenzúru. Prečo si túto drzosť dovoľujem nahlas vysloviť?

Nuž – preto, lebo Rómovia sa tým činom vyčleňujú ako samostatná skupina obyvateľstva o ktorej je zakázané nahlas diskutovať a ktorá samotná tým činom nesmie o svojich problémoch verejne hovoriť. Každý diskutér, ktorý by chcel na to v diskusiách pod „nerómskymi“ článkami (kde inde?) SME poukázať  bude najskôr zmazaný a neskôr – pokiaľ sa pokúsi na svojom stanovisku zotrvať – aj vylúčený z diskusií.

Post Scriptum: v texte dôsledne uvádzam (prepytujem) politicky korektné pomenovanie pretraktovaného etnika – Rómovia. Napriek tomu, že toto označenie samotní jeho príslušníci neznášajú a napriek tomu, že meno Cigán je spisovné a jeho podoby sa bežne používajú napríklad v nemčine (der Zigeuner), alebo maďarčine (cigány).