Kam sa podela hlava mafiánskeho štátu?

1. marca 2018, spozabukakuk, How do they do it?

Na Slovensku sa páchajú ťažké zločiny. Vyjadruje sa k nim kadekto, pričom vyjadrenia majú väčšinou charakter obžaloby politických protivníkov a návrhov na ich popravu. V štáte vraj vyčína importovaná mafia. No ale čo vraví hlava štátu, ktorá sama označila štát, ktorého je prvým občanom, za mafiánsky? Zatiaľ ani bú… Prečo si pán prezident zahovoril príhovor „ke svým národům“ vo verejnoprávnej telke až na nedeľu?

Odpoveď zháňali viacerí mienkotvorní aj investigatívni, no asi sa dopátrali kde je prezident zakopaný, pretože sme síce otázku počuli, no odpoveď sa akosi nikde neobjavila. Prezident má totiž u spriatelených médií status posvätnej kravy a nik nesmie nahlas povedať, že poslednú aktivitu prejavil 20. februára (prijal predsedu Poľského Sejmu a vymenoval troch veľvyslancov) a potom sa po ňom zľahla zem. Na prezidentskom webe nie je po inkriminovanom dátume o jeho činnosti ani ťuk.

Kde teda je? Nuž, s pravdepodobnosťou blízkou istote – na dovolenke… Poznáme svojich pappenheimských. Veď po vyčerpávajúcej pracovnej ceste na ZOH v Pjongčangu musí predsa doplniť sily. Dúfajme, že dvojtýždenný relax mu umožní znovu vztýčiť prezidentskú štandardu (ak bola vôbec spustená) a vrhnúť sa s plnou silou do obetavej driny v prospech nás, nehodnej Slovače.