#AllForVietnamec!

16. augusta 2018, spozabukakuk, How do they do it?

Chceme predčasné voľby! Ale až po prázdninách… Tak sa dá vykladať najnovšia iniciatíva tých, ktorí o sebe prehlasujú, že sú nielen slušní, ale že sú dokonca slušné Slovensko. Na september si zabeštelovali námestia v stolici Slovenska a aj v iných mestách našej domoviny, aby prejavili svoj postoj k únosu Vietnamca. Z Nemecka – a vraj naším vládnym špeciálom, aj keď doteraz to nik nepotvrdil. Okrem Tódovej.

V poriadku, nech si zvoláva protestné zhromaždenie kto chce a kto na to má mentálne, ľudské a finančné zdroje. Ale mal by ho zvolávať v zodpovedajúcom čase a zo zodpovedajúcich dôvodov. Ak totiž chce slušné, alebo aj neslušné Slovensko váľať vládu, tak by to malo robiť až vtedy, keď budú dôvody na váľanie jasné a nespochybniteľné. Teda keď bude prípad jasne vyšetrený a na zodpovedných vinníkov ukáže prstom kompetentný orgán, nie Denník N a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A času prázdnin sa treba aj tak vyhnúť širokým oblúkom, pretože vtedy sa nedá vypočítavo spoľahnúť na masovú účasť študentov.

No a ak chce slušné Slovensko slušne protestovať, tak by to malo robiť aj v mene slušnej idey alebo symbolu. Povedzme si ale úprimne: je takým slušným maskotom Vietnamec, ktorý zdefraudoval 130 miliónov dolárov?