Kočnerove diskreditácie

1. augusta 2019, spozabukakuk, Kauzy

Tlačovky sa rozbehli ako divé – Denník N ukradol zasa čosi z živého vyšetrovacieho spisu a pustil to na verejnosť. Prepis Kočnerových (roz)šifrovaných rozhovorov.

Popri veľmi hlasných pokrikoch o mafii, v ktorých sa tlačovkári veľmi decentne vystríhali použiť čo i len jedno konkrétne meno mafiána (ktorých tu podľa nich je jak nas…adených), zneli predovšetkým rozhorčené sťažnosti na tému „ktorých politikov chcel Kočner zdiskreditovať“. Vraj Lipšica, Kollára, Matoviča.

Neexistujú nové veci, len tie dobre zabudnuté. Kočner predsa veľmi otvorene hovoril o tom, že chúlostivé informácie zháňa, začal to stránkou lipsicovestado, pokračoval zverejňovaním pikantných infošiek o svojich „priateľoch“ z novinárskych kruhov. V pamäti mi zostalo video zobrazujúce Eugena Kordu v stave „pod vplyvom“, presnejšie povedané pod extrémnym vplyvom. Projekt sa nazýval Na pranieri.

Ale nie o novinároch som chcel. Kočner sám, verejne a na tlačovej konferencii vyhlásil, že zháňa kompromitujúce informácie o Lipšicovi a Kollárovi. Za použiteľnú informáciu o Lipšicovi ponúkal 100 000 eur, Kollára si cenil výrazne nižšie, len na 10 000 evráčov.

Zarážajúce je, že vtedy zostalo toto oznámenie prakticky bez odozvy v médiách. Nik z mediálnych titanov sa nad tým obzvlášť nepohoršoval, nik Kočnerovi nevyčítal verejne deklarované pokusy o diskreditáciu. Až dnes sú smelí, v čase, keď Kočner sedí v base a nemá reálnu možnosť pokračovať v projekte Na pranieri…