O cigánočkách a opičkách

26. augusta 2019, spozabukakuk, Kauzy

Motto: “Zlodej zaprdený, za toto ti raz šľahnem jednu po papuli, keď sa s tebou stretnem sám zoči-voči.”
Igor Matovič, poslanec NR SR za stranu OĽaNO

Slúži nám ešte pamäť? Slová tvoriace motto tohto blogu sú reakciou pána poslanca na to, že Andrej Danko označil kohosi za cigánočku. On síce žiadne meno nevyslovil, no k cigánočke sa okamžite prihlásila pani Ďuriš Nicholsonová a identifikovali ju i všetci jej kolegovia z opozičných parlamentných lavíc.

A bolo že to rečí! O hanobení rasy, národa a presvedčenia, o hrubej urážke ženského pohlavia, o vulgarite a arogancii. Médiá si na tom neuveriteľne zgustli, opozícia tiež. OK, stalo sa.

No včera a dnes sa stalo čosi veľmi podobné. Pán poslanec Matovič označil štátnu tajomníčku Ministerstva spravodlivosti SR za opičku. Citujem: “Opička kľud, skončíš v base.”  Opička sa ušla aj premiérovi, no u chlapov sa to možno až tak neberie – aj keď šéfujú vláde: „Peter Pellegrini len potvrdil, že je Ficovou opičkou.“

Zaujímavé na celej veci je, že nik proti opičkám neprotestuje. Ani opozícia, ani médiá. Teraz to už asi je v poriadku, veď sa to týka ženy zo Smeru a tam sa o chrapúnstve, vulgarite a arogancii baviť nebudeme. Alebo nechceme…

Na záver si dovolím pánu Matovičovi prisľúbiť presne to isté, čo on sľuboval Andrejovi Dankovi, mimochodom predsedovi parlamentu. Aj keď na stretnutie s ním zoči-voči nemám ani chuť, ani žalúdok:

“Zlodej zaprdený, za toto ti raz šľahnem jednu po papuli, keď sa s tebou stretnem sám zoči-voči.”