Založ si blog

Ako členovia hromadne opúšťajú Smer-SD

Stalo sa – vedenie dvoch okresných organizácií Smeru-SD z východného Slovenska si pozastavilo svoje členstvo v strane. Dohromady 16 ľudí. Nechcem tu rozoberať príčiny či boli dôvodom pre ultimátum predsedovi Ficovi neukojené ambície jednej exeuroposlankyne, alebo sa našlo aj čosi iné.

Len chcem jednoducho konštatovať, že takýto masívny úbytok členstva sa inej strane prihodiť nemôže!

Naozaj. Strana Smer-SD má podľa nedávneho vyhlásenia jedného z jej podpredsedov 16 000 registrovaných členov, takže jej tým pádom ubudla jedna tisícina, teda jedno promile (1‰) z členskej základne. Aby ubudlo 1‰ členov napríklad strany SaS (ktorá ich má vraj 216 – aspoň pred odchodom demokratického jadra ich toľko mala), tak by ju muselo opustiť 0,216 človeka.  Čo je približne jeden človek (povedzme že predseda) s telesnou hmotnosťou cca 80 kg, ale bez jednej amputovanej nohy. Upresňujem: stranu by musela opustiť oná amputovaná noha, zvyšok predsedu by zostal. Predpokladám, že na výkon funkcie by mu asi ten zostatok bez problémov postačoval.

Ešte vtipnejšiu situáciu by museli riešiť v OĽaNO, tam by 1‰ úbytku členstva predstavovalo 0,004 člena. Ak to vztiahneme na predsedu ako štatutárneho reprezentanta tejto „inštitúcie“ a predpokladáme jeho hmotnosť 80 kg, tak by si musel dať amputovať nejaký orgán o hmotnosti 320 gramov. Jeho výber nechám na obrazotvornosti čitateľov. Aj posúdenie, či by bez neho zvládol náročné riadenie kongresu alebo valného zhromaždenia svojej strany.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908644x
Priemerná čítanosť článkov: 5244x

Autor blogu