Progresívne agresívny Miuko & spol.

19. februára 2020, spozabukakuk, How do they do it?

Okupácia parlamentu? No, aj tak by sa dalo nazvať počínanie skupinky okolo pána poslanca Beblavého. Skupinky, ktorá bráni v práci slovenskému zákonodárnemu zboru. V inej firme by sa s nimi dal urobiť krátky proces, no parlament je parlament a svoje ochrnutie musí strpieť.

Tá skupinka nešťastníkov (a nešťastníčok, aby som bol politicky korektný) si však neuvedomuje, že koná kontraproduktívne, že nemôže nič získať, no stratiť môže všetko. Prečo?

Obyčajný ľudský rozmer konania poslancov (a poslankýň, aby som bol politicky korektný) vôkol Miuka Beblavého asi ani netreba spomínať. Bránia vo výkone práce väčšine volených zástupcov ľudu a nas..rdia väčšinu voličov. A ani oni samotní sa nemôžu zúčastňovať volebnej kampane svojej rodnej strany, či koalície. Ticho v mainstreamových médiách okolo ich okupácie kecpultu len ukazuje, že aj im naklonení novinári sú z toho v rozpakoch.

No a na záver – čudujem sa Andrejovi Dankovi, že neprišiel s nejakým rozumným nápadom ako protestantov obabrať, keď už ich nemôže dať vyviesť zo sály. Nestačilo by doniesť nový provizórny rečnícky pult a ten pôvodný znefunkčniť? Alebo v najhoršom prípade použiť náhradné priestory, historickú budovu NR SR, ktorá je na takéto rokovanie vybavená?