Coronovaný Matovič

14. marca 2020, spozabukakuk, How do they do it?

Pán (zanedlho?) designovaný premiér sa vracia ku starým móresom. Na tlačovke po zasadnutí krízového štábu pre boj s vírusovou epidémiou svojim starým slovníkom napadol všetko, čo sa napadnúť dalo. Vraj vláda už po vypuknutí nákazy v Číne v januári mala podnikať akési opatrenia…

Nuž, po bitke sa objavuje toľko generálov, že až príliš. Lenže spýtajme sa pána (zanedlho?) designovaného premiéra Matoviča čo by robil, keby vláda v januári zavrela hranice, školy a zakázala všetky podujatia s veľkou účasťou ľudí. S pravdepodobnosťou blížiacou sa istote by prvý zvolával zhromaždenia s témou „mafiánska vláda ohrozuje slobodné voľby“!

Pretože parlamentné voľby sa konali pred 14 dňami! Boli pritom podujatím s bezkonkurenčne najväčšou účasťou, takmer 3 milióny voličov, nejaká futbalová alebo hokejová liga im nesiaha ani po členky. No a práve volanie po masovej účasti bolo jedným zo sloganov opozície. Mal pán (zanedlho?) designovaný premiér Matovič voči nemu aspoň jednu námietku? Spomenul aspoň raz riziko epidémie, o ktorom i on sám veľmi dobre vedel?

Ani ho to nenapadlo. Jeho súčasné pokriky sú preto pokrytectvom, sú svedectvom o jedinom: pán (zanedlho?) designovaný premiér Matovič zostal starým Matovičom. Tým opozičným, s opozičnými výrazovými prostriedkami.

Keď to chodí ako kačka, špiní po dvore ako kačka a kváka ako kačka, tak to môže byť len Matovič. Vlastne kačka.