Nový prírastok v Matovičovej kolekcii skalpov

29. apríla 2020, spozabukakuk, Kauzy

Tretia osoba v hierarchii ministerstva vnútra skončila. Skôr ako začala, skôr ako si jej pozadie stihlo vyskúšať fajnovú vysokú stoličku. Pani Anna Bilecová bola podľa vlastných slov „verejne lynčovaná“.

Dovolím si s ňou nesúhlasiť, aspoň čo sa použitej terminológie týka. Keďže ide o nominantku OĽaNO, tak by asi mala využívať slovník svojho šéfa, teda vybrať si, či bola mediálne zarezaná, zostrelená, sundaná. Prípadne daná dole, aj keď to pôsobí trošku dvojzmyselne.

Osobne sa mi však najviac pozdáva termín oskalpovaná. Pán Matovič ho použil v súvislosti s Kajetánom Kičurom, ktorého najskôr osobne „mediálne zarezal“ a krátko nato oskalpoval. V prípade pani Bilecovej sa v mediálnom rezaní angažovať nemusel, mediálne rezali priamo médiá, no jeho zbierka sklapov sa napriek tomu rozrástla, i keď čisto teoreticky pani Bilecová „odišla na vlastnú žiadosť“.

Pretože ako sa hovorí – padni komu padni a skalp je skalp.

A aj keď tento skalp nepatrí medzi tie, ktorými sa pán premiér nahlas chváli, predsa len vlasový porast pani Bilecovej sa v jeho zbierke bude vynímať oveľa lepšie, ako chudobný skalp Kičurov. Posúďťe sami:

 

 

Fotografie sú prevzaté z Nového Času (Kajetán Kičura) a z oficiálneho životopisu pani Bilecovej na stránke MV SR.