Watergate? Remišgaťky!

12. júna 2020, spozabukakuk, Kauzy

Ako áno, ako nie, pani vicepremiérka vystúpila pred pár dňami na tlačovke a zalomila rukami: vraj nám minulá vláda zanechala deravý systém gov.net, na serveroch NASES sa našli akési podozrivé zariadenia, ktoré určite slúžili na krádež utajovaných informácií.

Pridal sa i pán premiér. Vo svojich výrokoch bol trošičku opatrnejší, vraj by sme nemali byť unáhlení a nepredbiehať verdikt NAKA. Ale že ak by sa odpočúvanie ukázalo opodstatnené, tak by išlo o aféru porovnateľnú s Watergate, o udalosť svetového významu! Zabudol však, že po odpočúvaní nemeckej kancelárky americkými spravodajskými službami, ktoré bolo predsa len o čosi významnejšie ako to prípadné slovenské, už ani pes neštekne. Predseda vlády síce uviedol, že nevie kto, čo, kedy, kde a načo, ale zhrnul to a prstom ukázal: na vine je Pellegrini!

NAKA medzitým zasiahla a zadržala 4 kusy ľudí, ktorí sa na bezpečnosti vládnej siete podieľali. Po výsluchu ich však všetkých prepustili bez toho, aby voči nim bolo vznesené akékoľvek obvinenie… No a keďže išlo o priamy zásah do ľudských a občianskych práv týchto ľudí, dajú sa čakať žaloby smerom na (ne)kompetentné ministerstvo pod kuratelou pani Remišovej…

Zaujímavé informácie sa dozviete priamo z výpovede jedného zo zadržaných a následne prepustených. Napríklad to, že celý incident bol spustený na základe udania jediného človeka, ktorý pravdepodobne ani nevedel čo činí. A že by stačil jeden rozhovor s vyšetrovateľom NAKA a celý cirkus by sme si mohli odpustiť.

Pokiaľ by sa podobný hlúpy dôkaz diletantstva a nekompetentnosti, aký predviedla  pani vicepremiérka, prihodil chlapovi, tak sa zvykne hovoriť, že bol pristihnutý so spustenými gaťami. Čo však v prípade ženy? Nachytali sme ju s vykasanou sukienkou a postrehli sme, že sa nejedná o (Water)gate, ale o (Remiš)gaťky?

P.S. Všimli ste si to ticho, ktoré o tejto afére zavládlo v mainstreamových médiách?