Plagiátovič

17. júla 2020, spozabukakuk, Kauzy

Záverečné práce Krištúfkovej, Kollára, Grőhlinga. Aj Danka, u toho sa to začalo a ako vidieť, ani zďaleka neskončilo.

A celkom čerstvý plod z letnej úrody – diplomovka samotného Igora Matoviča. Opísaná, oráfaná, opajcovaná. Tohtoročná letná sezóna sa určite nebude nazývať uhorkovou, názov „diplomovková“ je oveľa priliehavejší.

Pritom je to v podstate maličkosť. Z právneho hľadiska nula bodov, vysokoškolské tituly pajcérom nikto brať nemôže, už ich majú nafurt. Je to LEN otázka etiky, morálky a charakteru. Vlastne ich absencie. Pán premiér to veľmi rýchlo pochopil, v komunikácii s intelektuálne nenáročným auditóriom je veľmi zručný. Nasypal si popol na hlavu, vypotil zdrvujúcu sebakritiku a predpokladá, že to bude stačiť, že to ustojí. Veď aj Sulík sa za raňajky s Kočnerom ospravedlnil a vraj to stačí…

V prípade predsedu vlády je vlastne veľmi čudné, že zásadnejším problémom jeho minulosti sa nik komplexnejšie nevenuje. Nik nekomentuje chrapúnstvo, s akým si nahral rozhovor s Procházkom. Bolo to pritom v čase, keď mal Procházka reálnu šancu uchádzať sa o post slovenského prezidenta. Ako by nahrávku použil, keby sa Procházka naozaj tým prezidentom stal? Spomínajme i na to, ako vytiahol na Fica 700-miliónový účet v Belize. Bez akéhokoľvek dôkazu, len svinstvo s cieľom zasiahnuť a pošpiniť. A je tu i šesťhodinový priateľský pokec s Kočnerom, vraj o všedných veciach. Ktovie ako sa dá šesť hodín o takom niečom baviť a koľko krát pritom musia padnúť otázky „Ako sa máš?“, alebo „A čo doma, všetko v poriadku?“. Záznam však existuje a jeho zverejnenie viazne iba na Kočnerovom súhlase.

No nejde LEN o problémy chýbajúcej etiky, morálky a charakteru, ale aj o prípady dotýkajúce sa trestných činov. Premlčané daňové podvody a biele koníky. Popri tom je akási opajcovaná diplomovka naozaj len „vesmírnym prdom“, ako onehdá riekol klasik. A bolo by skutočne tragikomické, keby toto mal byť primárny dôvod pre Matovičovo odstúpenie z funkcie.

Z funkcie, na ktorú nemá schopnosti, vzdelanie, mentálnu kapacitu a ani charakter.