Demisia pána premiéra? 13 miliónov testov do Dunaja?

21. októbra 2020, spozabukakuk, Nezaradené

So záujmom som si vypočul dnešnú tlačovku pána premiéra. Naozaj len vypočul, pretože kukať na neho ma nebaví. A dozvedel som sa zaujímavé veci!

Podstatné je asi to, že pán premiér nás pomaličky, podľa jeho slovníka salámovo-párkovou metódou, pripravuje na eventualitu, že jeho geniálny nápad, plošné testovanie, nebude. Opakujem – NEBUDE. A že máme len dve možnosti – buď testovanie, alebo lockdown.

Pán premiér možno pochopil, že aj pokiaľ by prebehlo testovanie s veľmi vysokou účasťou, ktoré by prinieslo stotisícové čísla infikovaných jedincov, tak lockdownu by sme sa nevyhli. Aj tak však nepochopil, že jeho predstavivosť síce pripúšťa len dve možnosti, no zabudol si položiť otázku: čo budú robiť krajiny, ktoré sa neuchýlia ani k celoplošnému testovaniu, ani k lockdownu?

Pán premiér sa prezervatívne vyjadril aj k možnosti svojej demisie, aj keď priamo ju nespomenul. Prípadný lockdown už stihol označkovať ako dôsledok nezodpovednosti občanov… Veštecky sa vyjadril k počtu „nezodpovedných“, ktorí sa masového testovania nezúčastnia a k dôsledkom ich neúčasti, k lockdownu. Čiže tomuto lockdownu po testovaní je nutné predísť lockdownom okamžitým. Znamená to, že už je známy vinník, ktorý bude mať na svedomí aj to, že pán premiér v prípade zrušenia celoplošného testovania demisu nepodá. Nie som si však istý, či to nie sú tí istí občania, ktorým pán premiér len toť nedávno poďakoval za nesmiernu disciplovanosť v prvej vlne „hnusoby“.

Na záver jedna otázka, pán premiér: Čo urobíme s trinástimi miliónmi antigénových testov, ak sa celoplošné testovanie neuskutoční? Sú to také isté testy, aké ste svojho času chceli nahádzať do Dunaja.