Van tajm? Nekst tajm!

2. novembra 2020, spozabukakuk, Ľudia

A sme testovaní! Jupí! (to som nepovedal ja, je to len parafráza vyjadrení pánov Matoviča a Naďa) No a pán premiér popri slovách obdivu nad vlastným počinom stihol aj skromne sklopiť oči a ospravedlniť sa:

Za to, že nás prinútil dobrovoľne sa testovať!

Stihol toho pán premiér povedať ešte viac. Napríklad to, že sa dočkáme aj pokračovania, že si strkanie do nosa zopakujeme o týždeň. Vo svojej jasnozrivosti nepotreboval ani žiadne hodnotenie prvej fázy testovania, dobrovoľná vynútená účasť v prvý deň mu stačila. Dnešné vyjadrenia konzília odborníkov a zástupcov samospráv (za všetkých spomeniem predsedu ZMOS-u a primátorov Bratislavy a Košíc) bude zrejme viesť k objaveniu ďalšej skupinky sabotérov a vlastizradcov, ktorých treba vymeniť. Van tajm nestačilo, treba aj nekst tajm.

Z tohto pohľadu však bolo ospravedlnenie pána premiéra také netaktické, že človek by ho mohol označiť aj za hlúpe. On nám nechtiac povedal aj to, čo nechcel – že nás prinútil van tajm sa dobrovoľne testovať a že nás prinúti aj nekst tajm…

Ja som asi tiež sabotér a vlastizradca. Pretože sa síce nebudem venovať kvalite testov a legálnosti požadovania cetifikátov, no položím celkom jednoduché otázky:

Ako chce štát kontrolovať dodržiavanie karantény u „negatívnych“ rodinných príslušníkov „nakazených“, keď nemá evidované ich rodinné a spoločenské vzťahy? Policajnými raziami doma u „nakazených“?