Koniec vládnej krízy? Nie, zatiaľ iba vyhlásenie plné nezmyslov!

28. marca 2021, spozabukakuk, How do they do it?

Dnes nám predstavitelia troch štvrtín koaličných strán vyhlásili, že vládna kríza skončila. Matovič prehlásil, že odstupuje z premiérskeho stolca a vymieňa si post s Hegerom. A to bolo, čo sa zrozumiteľnosti týka, všetko – aj to, že by mal byť Matovič naozaj financministrom, si bolo treba veľmi pozorne všimnúť v nejakej z jeho ďalších náhodných poznámok.

Okrem toho sme sa dozvedeli, že Matovič bude odpúšťať! Že sťa Kristus nebude do kameňujúcich hádzať späť šútre, ale pekárenské produkty. A že nebude vyžadovať žiadne podmienky, pričom zároveň poďakoval Žaluďom, že jeho dve podmienky (odstúpenie Kolíkovej a Šeligu) splnili. Nedozvedeli sme sa nič o odpúšťaní voči SaS a Sulíkovi osobne. Len to, že nesplnili ani jednu podmienku, čo sa javí byť po demisii troch ministrov SaS ako chorý výplod nadmerne zaťaženej mysle. Aj keď asi nemalo vôbec zmysel to spomínať, keď sa všetko odpúšťa a na akýchsi podmienkach sa netrvá.

Veľmi pochybné je aj tvrdenie o podiele troch koaličných strán na tomto vyhlásení, keďže nádejný premiér Heger má ešte dnes rokovať s poslaneckým klubom Žaluďov. Načo s nimi potrebuje rokovať, keď sme sa už z Remišovej úst dozvedeli, že odstúpenie Matoviča je štátnickým činom?

No a dozvedeli sme sa i to, že popri rokovaní so Žaluďmi si pán Heger skočí zarokovať aj so SaSkami. A to bolo asi tak všetko, čo sme sa dozvedeli, keďže nešlo o tlačovku, ale o vyhlásenie bez možnosti klásť novinárske otázky.

Chcel som sa dozvedieť viac a záznam som si so zaťatými zubami pozorne vypočul trikrát. A uvítam pripomienku každého, komu sa z neho podarilo vydolovať ešte niečo iné, niečo, čo by malo hlavu a pätu.