Nová Gorila 2? Nie, Vrešťan!

26. októbra 2021, spozabukakuk, Hyeny

A je to tu! To, čo sľuboval Matovič Ficovi – že má šúchať nožičkami a čakať kým si poňho príde NAKA. NAKA síce prišla, no nie pre Fica, ale s odpočúvaním. Ako si odskočil do lesov na chatu s viacerými podozrivými a niečo zákerné tam kuli, vraj chceli ovplyvňovať súdne konania vo viacerých verejne známych trestnoprávnych kauzách.

Mainstreamové médiá zajasali. V prvom rade preto, že záznamy z odposluchov dostali tradične skôr ako súd. A v druhom rade preto, lebo by tam teoreticky mohlo byť niečo kakané na Fica. Ja síce obsah odposluchov nepoznám, no pokúsil som sa použiť tú vec medzi ušami, ktorú má každý človek (s výnimkou niektorých voličov, poslancov a novinárov) a nie je to nos. K čomu som dospel?

Len relatívne nedávno som sa zo správ dozvedel predbežné stanovisko jedného zo sledovaných, advokáta Mareka Paru. Sledovanie a odposluchy vraj boli odôvodnené podozrením z pytliactva… A Para sa celkom úprimne a oprávnene začudoval prečo nebolo odpočúvanie zrušené keď sa odpočúvači veľmi rýchlo mohli presvedčiť, že o akési pytliactvo vôbec nejde.

Zdá sa, že z pomenovania Gorila 2 nič nezostane. Ako je však spomenuté v titulku, je možné použiť meno nie ľudoopa, ale všednejšej opice, vrešťana (lat. Alouatta). Meno tohto primáta odvodené od jeho zvukových prejavov je pre daný prípad oveľa výstižnejšie.

Nič z vyššie uvedených dôvodov nebránilo pánovi ministrovi financií na svojom fasabúku napísať, že „skorumpovaný zmrd valí ako besný pes“. Pri tejto príležitosti si dovolím použiť parafrázu známeho výroku z filmu Forrest Gump:

PRE ZMRDA KAŽDÝ ZMRD!