Hľadá sa líder

4. januára 2022, spozabukakuk, How do they do it?

Nie je to až tak dávno aby sme zabudli. Pani prezidentka nám krátko po stretnutí s premiérom Hegerom oznámila, že pán Heger je síce kvalitný premiér, no Slovensko v týchto krušných časoch potrebuje lídra.

Lídra!

Teda charizmatickú a vplyvnú osobnosť vodcovského typu, ktorá by sa neohrozene postavila na čelo, vlastne do čela, a vyviedla by našu domovinu zo súčasného marazmu do svetlých zajtrajškov. Že tým pani prezidentka vlastne poprela vyjadrenia o premiérskych kvalitách pána Hegera? Čo už, i v lepších rodinách sa prihodí…

Pani prezidentka však zabudla na jednu extrémne zaujímavú okolnosť. Vplyvný časopis Forbes ju totiž vybral do stovky najvplyvnejších žien sveta. V celkovom rebríčku skončila na 86. mieste, medzi političkami dokonca hviezdila na skvelom 19. mieste! Moja otázka sa preto zdá byť úplne oprávnená:

Kto by mal byť naším lídrom, ak nie politička s úžasným vplyvom a funkciou prvého občana štátu? Prečo vôbec nejakých lídrov hľadá a neujme sa toho postu iniciatívne ona samotná?

Malá poznámka na záver: Forbes označuje našu prezidentku za „osamelý hlas v mori demagógie“. Keď sa nad tým človek zamyslí, tak zostane v rozpakoch – ako sa toto „osamelé“ prirovnanie znáša z „vplyvnosťou“ hodnotenej osobnosti? Ďaľšia kvapka do mora demagógie. Čo už, i v lepších magazínoch sa prihodí…