Intelektuálne vzopätie pani ministerky Remišovej

3. októbra 2022, spozabukakuk, Sedliackym umom

Včera som si napoludnie sadol k televízoru. Prilákala ma upútavka na pravidelnú nedeľnú reláciu Markízy Na telo, v ktorej mala vystupovať pani podpredsedníčka vlády Remišová. Čo zvykne byť prísľubom výbornej zábavnej relácie. Včera však nepodala vrcholný výkon, jej zvyčajné nostalgické spomienky na roky Ficovej vlády boli predsa len trochu nudné. Veď opakovaný vtip po čase prestáva byť vtipom. Ale aby som nezabudol, jej oponentom bol pán poslanec Blaha, ktorému sa spočiatku veľmi chcela vyhnúť.

No dnes všetky svoje včerajšie nedostatky nahradila mierou vrchovatou. Vypustila do sveta status, v ktorom obviňuje Markízu z podvodov pri diváckom hlasovaní, ktorým prejavujú priazeň niektorému z diskutérov. Dovolím si citovať jej slová na adresu svojich priaznivcov:

Píšete, že keď ste chceli hlasovať, vyhodilo vám správu, že používateľ s vašou IP adresou už hlasoval (hoci ste ešte nehlasovali). Je pravda, že Smer/Hlas už po prvej minúte a bez toho, aby preriekli jediné slovo, majú zväčša v relácii naklikanú už podporu 60%.

Nemienim sa venovať vysvetľovaniu problému s IP adresou, nájdete ho v postačujúcej forme v inom článku. Rád by som upozornil na fakt, že pokiaľ by mal Blaha už pred reláciou „naklikanú podporu 60%“, tak Remišová by logicky mala mať v tom istom čase podporu 40%. Pretože percentuálny súčet hlasov je vždy rovný 100% – teda okrem úplného začiatku, keď majú obaja nulu. A ak sa pozrieme na konečný rezultát 65 – 35 pre Blahu, tak pani ministerka (aj) pre INFORMATIKU ho jasne prehrala.

IP adresa možno nie je celkom jednoduchý pojem ani pre ministerku pre informatiku, no súčtu 100% by mohla rozumieť aj absolventka tej vzdelávacej ustanovizne, ktorú pani ministerka absolvovala. Pardón, vlastne som mal použiť množné číslo, pani ministerka sa pochválila absolvovaním až troch univerzít. Nuž čo, asi už ani tá Sorbonna nie je čo bývala…