Ako Kaliňák s Tomášom Makaru na súčiastky rozobrali

20. augusta 2023, spozabukakuk, Tak si tu moderujeme...

Od pravidelnej politickej relácie O 5 minút 12 zvyčajne mávame v čase prázdnin pokoj. No septembrový termín predčasných volieb čerí pokojnú hladinu uhorkovej sezóny, nedá pokoja politikom túžiacim odpočinúť si od krutej driny v parlamente, či vláde.

Dnes sme sa mohli s pukancami a chladenou kolou (ehm, radšej s pivom) usadiť pred TV a sledovať duel medzi pánmi Kaliňákom zo Smeru SSD a Tomášom z Hlasu SD. Ich očakávaný súboj štandardne moderoval redaktor Marek Makara. Neviem kto vyberal hostí do relácie, no týmto výberom strelil pána Makaru do kolena. Ak si ich vyberal on sám, tak tým horšie…

Čo sa vlastne stalo? Pán Makara možno zavetril nebezpečenstvo a pokúsil sa hneď skraja o vyvolanie konfrontácie medzi politikmi zmienkami o nie celkom kóšer výrokoch ich šéfov, o kauzách z minulosti i o hlasovaniach v parlamente. No ku žiadnej animozite medzi Kaliňákom a Tomášom sa nedopracoval. Obaja na jeho počudovanie spolupracovali a unisono ho dokázali pri početných skokanských pokusoch do reči uzemniť. V prvej časti diskusie sa viac uplatnil Tomáš, dlhoročné skúsenosti z práce v médiách bolo cítiť. No a v druhej časti vďaka „policajnej téme“ vynikol Kaliňák, na toho sa pán Makara nechytal ani odborne (to je vcelku pochopiteľné), no ani logicky a argumentačne.

Pán Makara mal smolu, že to bola publicistická relácia a nie boxerský zápas. V tom by mohol veľmi rýchlo švacnúť do ringu uterák, alebo seba samotného a predstierať K.O. Obrazne povedané vyviazol by len s párikom monoklov. Takto musel strpieť nemilosrdné otĺkanie vyše hodiny. Dvaja bývalí strannícky kolegovia (a možno budúci koaliční partneri) ho vzornou spoluprácou rozobrali na súčiastky. Ktoré sa ťažko budú dať použiť ako náhradné diely.

P.S. Samozrejme je lepšie raz vidieť reláciu na vlastné oči, ako stokrát čítať jej stručnú interpretáciu ovplyvnenú názorom autora blogu. Nemusíte ju na nete hľadať samostatne, tu je.