Založ si blog

Vrany v päťdesiatich odtieňoch šedej

Čierna vrana slávnou stať sa chcela
Natrela sa vápnom, aby bola biela
Dáždik ju však skropil zvečera
Šedivou sa stala vrana-chudera…

Častuška na úvod aktuálneho vranieho prípadu. Pán doktor Suchánek  sa onehdá z večera do rána stal slávnym, odhalil kauzu CT! No a odhalenie kauzy nemôže zostať len tak nepovšimnuté. Dôsledky sú veľmi dobre známe, pán doktor sa zaradil do kŕdľa spevavcov-albínov. Fakt, vrana napriek svojim zvláštnym speváckym danostiam patrí do zoologickej kategórie (radu) spevavcov! Sluší sa dodať, že spevavcov-mrchožrútov.

Ako áno, ako nie – na Slovensku sa nič neutají. A neutajilo sa ani to, že beloba bielej vrany nie je až tak celkom nepoškvrnená. Aj samotná bielovranová komisia vie, že biela niekedy nie je celkom biela, ale že keď už raz vranu klasifikovali ako takú, tak ju spätne prefarbovať nebudú. Nuž, ešte dobre, že ich rozhodnutia sa týkajú len farby vrán. Trochu vážnejšie dôsledky by to malo, keby niekoho odsúdili na šibenicu a po zistení, že je nevinný by svoj omyl síce priznali, no flegmaticky by konštatovali, že nech len pekne visí a netrepe sa, keď už raz bol odsúdený…

Pozícia bielej vrany však prináša vrane samotnej určité bonusy. Konkrétne pán doktor Suchánek sa vďaka nej dostal do kŕdlika vtákov, ktorí sa uhniezdili v najvyššom slovenskom zbore zákonodárnom a zdá sa, že svojich benefitov sa vzdať nechce a nemieni. Aj keby mal natrvalo zastávať v kŕdli tých milených operencov funkciu čiernej ovce.

Aké z toho plynie poučenie? Asi takéto: Vrany nemenia svoje stravovacie návyky. Nezávisle na tom, či sú biele, čierne alebo šedivé, im stále chutia zdochliny.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910666x
Priemerná čítanosť článkov: 5249x

Autor blogu