Založ si blog

Matoviča nášho pondelňajšieho daj nám dnes

Je tu zasa Matovič, tak ako to už v pondelok býva zvykom. A my sa tešíme, že naňho zasa môžeme nakydať aký je nechutný, aký je zvrhlý, aký je psychopat. No zabúdame, že ho potrebujeme. Nepreháňam, naozaj ho potrebujeme. Pretože Matovič je náš výtvor, je stelesnením našich požiadaviek na zábavu ľudového typu. Bez nás by Matovič neexistoval, aspoň nie taký, aký sa nám prezentuje pred každou kamerou.

My sami si vytvárame kreatúry, ktoré nás obkolesujú. Spomínate si na Erika Hilára Lakatošovie? Na nedávno zosnulú Martinku Kleopatru z Turca? Na milionára Honzíka Novotného a jeho nevesty? Na Nóriku a Braňa Mojsejovcov? Na hviezdne roty zo Superstar? Na speváka Patroviča z československého talentu? To všetko sú naše produkty. My sme ich stvorili, vďaka nám sa vyhrievajú v svetlách reflektorov a užívajú si svoje dni slávy. Prečo by však mal byť tento druh exhibicioniostov vymedzený len pre reality show? Prečo by sa nemohol prezentovať aj v politike? Nuž, pán Matovič objavil dieru v oblasti dopytu po lacnej ľudovej politickej veselici a bezo zbytku ju vyplnil. Sebou samým, Hlinom, Kuffom, Mezenskou. Čím väčšia krajnosť, tým lepšie. Na jeho vlne popularity sa pokúšajú zviezť aj kolegovia, ktorí pochopili benefity, ktoré toto monsterpredstavenie prináša, no sulíkovci i kollárovci sú predsa len už iba produkciou béčkovou.

Darmo budeme tvrdiť, že to nie my sme ich privolali, že to tí druhí, tí primitívni. A že my akurát o exotoch vieme, pretože sa nám furt a dookola pretŕčajú pred očami a médiá nám ich tlačia do pozornosti. To sú len výhovorky. Pretože ak ich naozaj nechceme, ak sa nám hnusia a dvíha sa nám z nich žalúdok, tak sa ich zbavme. Aktívne, nie len rečami a ohrnutou papuľkou. Odkážme ich tam, kam patria. Na smetiská, alebo do liečebných ústavov a nemocníc, prototyp ktorých je v Pezinku.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910474x
Priemerná čítanosť článkov: 5249x

Autor blogu