Založ si blog

Jiří Jánošík byl polskej žid!

Toto zvolanie v terchovskej krčme je vraj najspoľahlivejším spôsobom rýchlej samovraždy. Myslím si však, že zvolenie pána Hlinu, baču oravského, za predsedu KDH je pre toto hnutie samovražedným spôsobom možno nie až takým bleskovým ako ten terchovský, no spoľahlivosťou sa mu určite vyrovná. Z Terchovej je to na Oravu len na skok.

KDH je podľa môjho osobného názoru spoločenstvom premrhanej šance. Slovenský volič je od prírody konzervatívny, opatrný voči novotám a náchylný veriť tradícii, aj tej kresťanskej. Toto všetko mu mohlo KDH ponúknuť – s reálnou šancou na 20-percentný výsledok v parlamentných voľbách… Žiaľ, ponúklo mu len uspávanie hadov a úteky ambicióznych politikov za vlastnými vzdušnými zámkami.

Príchod pána Alojza Hlinu sa z tohto pohľadu zdá byť prvkom osviežujúcim, no možno nie celkom stotožneným so spomenutým konzervativizmom slovenského voliča. Veď si len spomeňme na jeho vtipné skutky: založenie politickej strany – akéhosi mládežníckeho pendanta HZDS, kandidatúra na post bratislavského primátora, tank pred bytom Vasila Biľaka, kopa hnoja pred úradom vlády, krádež zástavy zo sídla SNS, črieda oviec už ani neviem kde, bitka v parlamente, výmena čuráckych komplimentov s pánom M., zadržanie políciou – i tou bruselskou… A určite som ešte mnohé aktivity zabudol spomenúť. Do parlamentu sa pán Hlina vyviezol ako nezávislý poslanec na chrbte OĽaNO, aby z neho pri prvej vhodnej príležitosti zoskočil a stal sa ešte nezávislejším.

To všetko evokuje dojem, že pánu Hlinovi nejde o nič iné, ako o prezentáciu vlastného ega. Momentálne to skúša so značkou politickej strany, ktorá neuspela vo voľbách. So značkou, s ktorou je podľa (nielen) mňa úplne nekompatibilný a ktorú jeho aktivity (nielen) podľa mňa dokážu zruinovať, zahrabať a zadupať.

Do hliny.

Každodenné haiku XXIII

18.03.2024

Tráva zbujnela, rozrástla sa do výšky. Prišiel čas kosiť? © spozabukakuk Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z.

Každodenné haiku XXII

17.03.2024

Ružový súmrak prifarbí kvet sakury i magnólie. © spozabukakuk Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z.

Každodenné haiku XXI

16.03.2024

Spln mesiaca rozžiari noc milencom i vlkolakom © spozabukakuk Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z.

pellegrini korčok, tv markíza, debata

Posledný prieskum SANEP pred prezidentskými voľbami: Najskôr tesné, potom jasné

19.03.2024 12:30

Hlavnými favoritmi slovenských prezidentských volieb zostávajú Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Ako ďaleko je od nich Štefan Harabin?

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 354
Celková čítanosť: 1890063x
Priemerná čítanosť článkov: 5339x

Autor blogu