Založ si blog

Metále IV. triedy

Pán prezident udelil metále a rády. Nie, nechcem sa zapájať do diskusie o tom, či niekomu mal udeliť, nemal udeliť, prípadne mohol udeliť a neudelil. Aj keď považujem jeho výber za čudný, z tejto stránky ho komentovať nebudem.

Možno je to zvláštne, no budem kritizovať premiéra. Nie za to, že sa ozval a vyjadril pohoršenie nad faktom, že metále pri príležitosti vzniku štátu vyfasovali nezúčastnení – ten starý fúzatý vtip o poslednej fáze revolúcií sa zasa raz ukázal ako ohromná múdrosť. Chcem Fica pokritizovať za to, že on, socdemokrat, ani slovkom nespomenul tých, ktorí by si pozlátené železo na hruď zaslúžili najviac. Obyčajných pracujúcich ľudí, ktorí vytvárajú hodnoty, vďaka ktorým tento štát prežíva, z daní ktorých žije. A je úplne jedno, či je tým pracujúcim robotník, podnikateľ, družstevník alebo živnostník.

Aby som úplne nekrivdil – niekoľko ľudí práce vyznamenaných bolo. Pár lekárov, jeden vedec, jeden technik. Zvyšok tvorili politici, novinári, umelci a ochranári. Čo by títo vyznamenanci jedli, keby kŕmiči z družstva ráno o piatej kravy nenakŕmili a hnoj spod nich nevykydali? Čím by si svietili a čím by sa hriali, keby nočné zmeny v elektrárňach a plynárňach odsabotovali svoju robotu? V čom by sa topili, keby smetiari začali štrajkovať?

Priznávam, že dakedy dávno som si robil srandu z vyznamenaní, ktoré sa za socíku udeľovali, konkrétne z Hrdinov práce. Priznávam i to, že už ma tie srandizmy dávno prešli.

Každodenné haiku XXX

27.03.2024

Bol veterný deň. Podvečer je sfarbený do karmínova. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVIII

24.03.2024

Hľa, ochranári! Toto spáchal lykožrút s vašou pomocou. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVII

23.03.2024

Malé Karpaty pod hradbou temných mrakov. Prísľub mokrých dní. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 360
Celková čítanosť: 1895323x
Priemerná čítanosť článkov: 5265x

Autor blogu