Založ si blog

. . . aneb konec bonapartismu na Slovensku

Bonapartisti doprotestovali. Fico zostane bývať kde býval, Kaliňák bude ministrovať ako ministroval. Tričká a pagáče sa minuli, trotlie vášne vychladli, obyčajný Matovič bude nútený hľadať nové neobyčajné námety. Ako obyčajne.

Zdá sa, že je treba vystaviť parte pre Bonaparte. Ja by som ho však ešte nepochovával. Alebo keď už pochovať, tak mu aspoň neudupme hlinu (nie Hlinu!) na hrobe, aby sa v prípade potreby dalo ľahšie vyhrabať. Exhumovať. Zostalo totiž niekoľko nezodpovedaných otázok.

Prvá, asi najbolestivejšia, je tá, že kto dal po hube Krempaskej. Už začali preteky v obviňovaní, pán poslanec Matovič vyštartoval ako prvý a už stihol rozšíriť verziu o najatej Kaliňákovej mafii. Aj nejaké to trestné oznámenie už padlo, zhodou okolností ausgerechnet na chudáka Igorka. Ale o tom, že by sme mali šancu dozvedieť sa vytúženú odpoveď veľmi pochybujem. Už tu totiž máme jednu popapuli, ktorú sme riešili desať rokov a napokon sme sa jej radšej zbavili tak, že sme ju hodili Maďarom. Okrem toho Krempaská nie je maďarskej národnosti a na zaplatenie dlhoročného právneho zastupovania doktorom Kvasnicom bubáčiky nenahrabe ani náhodou.

Druhá otázka nevyžaduje lekárske ošetrenie, no jej naliehavosť to neznižuje. Ako dopadnú prerušené schôdze palamentu týkajúce sa odvolávania Kaliňáka a Fica? Teda nie že by som si vážne myslel, že by tých dvoch reálne mohli odvolať, to nie. Ide len o rozbúrené vášne, ktorých následkom by mohla byť spomenutá exhumácia Bonaparte. Slovenská verzia Walking Dead. Pokiaľ by sa prilialo do bašternákoviny dostatok pohonných hmôt, tak by sme si mohli na bonapartistických mítingoch užiť ešte toľko srandy, že až moc.

No a tretia otázka je zatiaľ asi predčasná, ale strannícke štáby pre masmediálnu komunikáciu sa ňou zrejme musia zaoberať už teraz. Čo keď Bonaparte naozaj nafurt zakape a žiadni zombíci už z hrobu nevylezú? Asi po tom nemá zmysel pátrať, no verím, že prekvapenia by sme sa dočkali. Pán Matovič už veľa krát dokázal, že na vymýšľanie neuveriteľných sprostostí je macher nad machrov a ak dostane šancu, tak určite nesklame.

Poznámka na záver: je zaujímavý selektívny postoj k informáciám, ktorý zaujal mienkotvorný denník SME. O tom, že slečna Krempaská vyfasoval sprava i zľava nezverejnili ani bú, ich investigatívci mlčali sťa partizáni aj s Jánošíkom dohromady. No o súvisiacom obvinení Erika Tomáša z ministrovania na ministerstve propagandy sme sa od nich dozvedeli hneď po tom, čo pán poslanec Matovič skončil tlačovku.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908249x
Priemerná čítanosť článkov: 5242x

Autor blogu