Založ si blog

Zdochol pes

Všimili ste si ten božský pokoj? Ticho, tichúčko, žiadna kauza, žiadne podvody, žiadne krádeže, žiadne mafie. Akoby sa termín uhorkovej sezóny posunul z leta do jesene. Alebo akoby to najpodstatnejšie naozaj bolo, že skapal pes.

Nie že by mi chýbal Matovič a spol, vôbec nie. Ani Lipšic mi nechýba, ani stíchnutý Galko, ani odmlčaný Kollár (ups, tuším som to s tvrdením „žiadne mafie“ trochu prehnal, ospravedlňujem sa za nepresnosť). Zaujímavé, že aj pani poslankyni Blahovej sa minuli slová, Čistý deň sa vytratil z médií.

Existuje nejaký osud? Alebo božie mlyny? Karma? Nuž, ak niečo z toho naozaj funguje, tak to zafungovalo v najlepšom čase. Princíp akcie a reakcie v praxi – čím nechcem považovať nešťastnú smrť chodca na prechode za zásah vyššej moci, ani za prostriedok, ktorým bol niekto potrestaný za svoje skutky.

Jednoducho sa to akosi všetko pozbieralo naraz a pár ľudí sa cíti priam akoby dostali sprava-zľava po papuli. Zo srdca im to prajem. Aj keď… Po turbulentnom lete je tu zrazu akási nuda. Ale buďme skromní, veď človek nemôže mať všetko. Pripájam pesničku, ktorá je síce tak trochu o niečom inom, no je pekná, má výborný text a jej názov zodpovedá téme blogu – Sound Of Silence od dvojice Simon & Garfunkel.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1909733x
Priemerná čítanosť článkov: 5247x

Autor blogu