Založ si blog

Udatná zbabelosť modroknižkárov

O zbabelosti kapitánov a plukovníkov sme sa už napočúvali dosť. Povedzme si niečo i o zbabelosti tých, ktorí sa základnej vojenskej službe vyhli. Nebudem tu a teraz podrobne rozpitvávať dôvody odmietnutia najčestnejšej povinnosti chlapa – obrany svojej vlasti. Možno sa vojne vyhli vďaka skorumpovaniu vhodného človeka, možno bola príčinou fyzická alebo mentálna nedostatočnosť. Alebo len obyčajná zbabelosť?

V každom prípade asi nie je veľmi vhodné vzťahovať pojem zbabelosť k vojenskej hodnosti človeka v zálohe, ale len k jeho konkrétnym činom. Poďme sa teda bližšie pozrieť na doteraz neanalyzované skutky modroknižkárov. A keďže som napísal, že nie je vhodné vzťahovať pojem zbabelosť k vojenskej hodnosti, tak pojem „modroknižkár“ je v tomto kontexte len metaforou, alebo ilustračným príkladom.

Včera som verejne vyzval pána poslanca Matoviča aby naplnil svoj verejný prísľub: aby mi vyplatil milión eur za to, že som preukázal jeho používanie vulgarizmov. Svoj blog som doplnil aj mailom na jeho poslaneckú adresu, tu je jeho znenie:

Pán poslanec,so záujmom som si včera pozrel tlačovú besedu vašej strany:
http://www.ta3.com/clanok/1099943/tb-i-matovica-o-zruseni-parlamentnej-schodze.html
A rád by som zareagoval na verejnú ponuku vyslovenú vami počas nej: ponúkate milión eur za dôkaz o tom, že používate vulgarizmy.
Nuž teda, hlásim sa:
spozabukakuk.blog.pravda.sk/2017/02/14/matovic-ponukol-milion-eur-za-dokaz-svojej-vulgarity-hlasim-sa
Som dokonca ochotný vyjsť vám v ústrety: ochotne si vytvorím bankový účet vo vami označenej banke, aby bol prevod finančných prostriedkov jednoduchší. A ak by ste mali problémy so zháňaním ponúkanej sumy (keďže ste všetok majetok prepísali na manželku, ergo ste nemajetný), tak som ochotný dohodnúť sa s vami na splátkovom kalendári.
Prajem vám pekný deň :))
P.S. Vzhľadom na to, že vaša ponuka bola verejná, tak i túto komunikáciu považujem za verejnú a predpokladám, že voči zverejneniu vašej odpovede alebo neodpovede nebudete mať vôbec žiadne námietky.

Odpoveď som nedostal. Možno mal pán poslanec iné povinnosti, možno mu robili problémy nejaké chudobné vdovy, alebo možno bol len zbabelý, ktovie. A keď už sme pri tom: chudobné vdovy. Človek by ani neveril, že i ony môžu byť príznakom zbabelosti. Pretože najprv si objednať „ilustračné foto“, potom ním mávať na všetky svetové strany, tvrdiť, že pred touto chudobnou vdovou pustil nejaký kapitán do gatí, a na záver sa krútiť ako had a váľať všetku vinu na akéhosi anonymného grafika, nesvedčí o odvahe a chlapskom postoji čelom k problému.

On ten grafik totiž tiež nemusí byť až taký celkom anonymný. Pravdepodobne to dokonca bol človek z Regionpressu, z firmy teoreticky patriacej pani Pavlíne Matovičovej. Ktorý len poslúchol rozkaz človeka, ktorý mu teoreticky nerozkazuje, a urobil to, čo mu na očiach videl. Aby firma teoretickej vlastníčky Pavlíny Matovičovej mohla zinkasovať zaslúžené peniaze za propagačné materiály, slúžiace ako ilustračný materiál ku zvolaniu parlamentnej schôdze (žeby ilustračnej?). Veď prečo hľadať nejakú reklamnú agentúru, keď peniažky z verejných zdrojov za volebný výsledok OĽaNO je možné nasmerovať na vhodnejší účet, však?

Bolo by zbabelé viesť reči o pánu poslancovi Matovičovi a neupozorniť ho na ne. Po publikácii článku tak opätovne urobím mailom a zasa sa budem tešiť na udatnú (ne)odpoveď vyvracajúcu všetky tvrdenia o zbabelosti modroknižkárov.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1909570x
Priemerná čítanosť článkov: 5246x

Autor blogu