Založ si blog

Špinavé hry okolo Čistého dňa

Nie je to až tak dávno, čo aféra okolo resocializačného zariadenia Čistý deň plnila stránky novín. Stačilo však málo – aby sa pán exposlanec Daniel Lipšic zhovädil vlastnou profesionálnou nekompetentnosťou a stal sa zázrak, kauza zmĺkla. Jazykom opozície: bola médiami zametená pod koberec. Nechcem sa dotýkať profesionality novinárov, no takú prihrávku na smeč, akú dostali od pánov Lipšica a Kollára, môže spáliť len investigatívny diletant. Alebo sabotér či presstitút, neviem čo je horšie.

Dnes však Čistý deň opäť vykukol na čisté denné svetlo. Vďaka uniknutému záznamu zo zasadania akreditačnej komisie. Ak sa začítate do článku, ktorý o tom prináša informáciu, tak vám určite neunikne pár súvislostí.

Napríklad to, že prvý raz (september 2016) akreditačná komisia odporučila odobratie akreditácie Čistému dňu okamžite na svojom prvom zasadnutí, hneď po zverejnení blogu pani poslankyne Blahovej. Zvedavý čitateľ sa spýta: odkiaľ akreditátori čerpali informácie pre svoje rozhodnutie? Prečo si neprizvali k svojmu zasadaniu i dotknutú stranu, vedenie zariadenia? A prečo im to dnes trvá tak abnormálne dlho?

Z dnešných informácií si rozmýšľajúci človek môže vyskladať len jediný dojem: zúfalú snahu akreditátorov obhájiť svoje pôvodné rozhodnutie. Dodať mu punc dôveryhodnosti. Silou mocou, znásilňovaním reality, pokusmi o nové kontroly už viackrát kontrolovaného subjektu.

Ctihodná akreditačná komisia si však neuvedomuje to podstatné: dôveryhodnosť stratila už dávno. Už vtedy, keď spolu s pani poslankyňou Blahovou začala hrať špinavé hry okolo Čistého dňa.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1909977x
Priemerná čítanosť článkov: 5247x

Autor blogu